Recept
« Terug naar recepten
Aardappelwortelschotel
PT80M
Aardappelwortelschotel
Een heerlijk aardappelwortelschotel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
80 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
16
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
allerhande
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardappelwortelschotel te bereiden
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed de ovenschaal tot over de rand met katenspek. Schep de aardappel en wortel in een kom met de melk, room, eieren, tijm en knoflook door elkaar. Voeg zout en peper naar smaak toe. Leg de aardappel en wortel in de ovenschaal. Schenk er het melkmengsel overheen, strooi de kaas erover en vouw het spek terug. Bedek de schaal met aluminiumfolie en plaats 'm 40 minuten in het midden van de oven. Verwijder de aluminiumfolie, zet de oven op de grillstand. Gratineer de bovenkant in 10 minuten goudbruin. Serveer direct.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Esmee zegt:
ineke zegt:
dus voor iedereen eet smakelijk.
Anna zegt:
XXX:D:D:D