Recept
« Terug naar recepten
Aardbeien in gelei
PT30M
Aardbeien in gelei
Een heerlijk aardbeien in gelei recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erika Laleman
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
11
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardbeien in gelei te bereiden
Was de aardbeien, neem het staartje weg en snij ze in stukjes.
Warm de frambozencoulis wat op en meng er de suiker onder. Laat de gelatineblaadjes zacht worden in wat lauw water, wring ze uit en meng ze onder de coulis. Leg de aardbeien in coupes, bestrooi met fijngesnipperde basilicum en draai een paar keer aan de pepermolen. Giet de coulis over de aardbeien en laat een 6-tal uren afgedekt opstijven in de koelkast.
Dien op met slagroom en garneer met een takje basilicum.
Warm de frambozencoulis wat op en meng er de suiker onder. Laat de gelatineblaadjes zacht worden in wat lauw water, wring ze uit en meng ze onder de coulis. Leg de aardbeien in coupes, bestrooi met fijngesnipperde basilicum en draai een paar keer aan de pepermolen. Giet de coulis over de aardbeien en laat een 6-tal uren afgedekt opstijven in de koelkast.
Dien op met slagroom en garneer met een takje basilicum.
priscilla zegt: