Recept
« Terug naar recepten
Aardbeien met rabarberjus en honingroomijs
PT50M
Aardbeien met rabarberjus en honingroomijs
Een heerlijk aardbeien met rabarberjus en honingroomijs recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
- > IJs
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardbeien met rabarberjus en honingroomijs te bereiden
Bereiding ijs:
Breng de slagroom met de melk " tegen de kook aan ".
Snijd het vanillestokje in de lengte open, schraap het merg eruit en voeg dit met het stokje aan het roommengsel toe.
Laat het geheel op een laag vuur 20 min. trekken.
Roer de eidooiers los met de honing.
Klop er met een garde 1/4 van het melkroommengsel door en meng het geheel met de rest van het melkroommengsel in de pan.
Verwarm dit al roerende op een laag vuur tot 80 graden ( evt. Au bain marie ).
Laat dit afkoelen in de diepvriezer.
Zeef de vanillevla en draai er in de ijsmachine ijs van
Bereiding aardbeien met rabarberjus:
Snijd de rabarber in stukjes en was deze.
Leg ze met aanhangend vocht in een pan en voeg de wijn, de suiker en de kaneelstokjes toe.
Brneg dat geheel aan de kook en laat het zachtjes doorpruttelen tot de rabarber goed gaar is ( 30 min ).
Laat een staafmixer even door de massa draaien.
Zeef de rabarber door een zeer fijne zeef, doe dit heel voorzichtig ( niet aan drukken )
daar de jus helder moet blijven.
Uitserveren:
Snijd de aardbeien in dunne plakjes en bedek dakpansgewijs in het rond 5 grote borden, begin 2 cm uit de rand en werk naar het midden.
Zorg ervoor dat de plakjes aardbei elkaar blijven overlappen.
Giet een paar grote lepels jus om de aardbeien en bepoeder het geheel rijkelijk met poedersuiker.
Schep in het midden van de aardbeien een grote bol van het honingroomijs.
Garneer af met munt en napeer de saus met room.
Breng de slagroom met de melk " tegen de kook aan ".
Snijd het vanillestokje in de lengte open, schraap het merg eruit en voeg dit met het stokje aan het roommengsel toe.
Laat het geheel op een laag vuur 20 min. trekken.
Roer de eidooiers los met de honing.
Klop er met een garde 1/4 van het melkroommengsel door en meng het geheel met de rest van het melkroommengsel in de pan.
Verwarm dit al roerende op een laag vuur tot 80 graden ( evt. Au bain marie ).
Laat dit afkoelen in de diepvriezer.
Zeef de vanillevla en draai er in de ijsmachine ijs van
Bereiding aardbeien met rabarberjus:
Snijd de rabarber in stukjes en was deze.
Leg ze met aanhangend vocht in een pan en voeg de wijn, de suiker en de kaneelstokjes toe.
Brneg dat geheel aan de kook en laat het zachtjes doorpruttelen tot de rabarber goed gaar is ( 30 min ).
Laat een staafmixer even door de massa draaien.
Zeef de rabarber door een zeer fijne zeef, doe dit heel voorzichtig ( niet aan drukken )
daar de jus helder moet blijven.
Uitserveren:
Snijd de aardbeien in dunne plakjes en bedek dakpansgewijs in het rond 5 grote borden, begin 2 cm uit de rand en werk naar het midden.
Zorg ervoor dat de plakjes aardbei elkaar blijven overlappen.
Giet een paar grote lepels jus om de aardbeien en bepoeder het geheel rijkelijk met poedersuiker.
Schep in het midden van de aardbeien een grote bol van het honingroomijs.
Garneer af met munt en napeer de saus met room.