Recept
« Terug naar recepten
Aardbeien-sinaasappeljam
PT30M
Aardbeien-sinaasappeljam
Een heerlijk aardbeien-sinaasappeljam recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
nvt personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardbeien-sinaasappeljam te bereiden
Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Snijd een groot aantal van de aardbeien in vieren. Pureer de andere aardbeien in een foodprocessor of met een staafmixer samen met de sinaasappelsap
Bereidingswijze
Meng de geleisuiker in een ruime brede pan met de aardbeienpuree en de stukjes aardbei. Breng de massa al roerend met een houtenlepel aan de kook en laat de jam vanaf het moment dat hij goed borrelt 4 minuten koken. Geregeld roeren. Schep schuim dat naar boven komt met een schuimspaan van de jam af. Schenk de jam door een brede trechter in goed schoongemaakte hete jampotten.
Serveertips
Sluit deze direct luchtdicht af en laat ze op hun kop afkoelen. Bewaar de jam op een donkere droge plaats.
Bereidingswijze
Meng de geleisuiker in een ruime brede pan met de aardbeienpuree en de stukjes aardbei. Breng de massa al roerend met een houtenlepel aan de kook en laat de jam vanaf het moment dat hij goed borrelt 4 minuten koken. Geregeld roeren. Schep schuim dat naar boven komt met een schuimspaan van de jam af. Schenk de jam door een brede trechter in goed schoongemaakte hete jampotten.
Serveertips
Sluit deze direct luchtdicht af en laat ze op hun kop afkoelen. Bewaar de jam op een donkere droge plaats.