Recept
« Terug naar recepten
Aardbeienbavarois
PT20M
Aardbeienbavarois
Een heerlijk aardbeienbavarois recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lidia V
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Afrika
Keuken:
Afrikaanse
Bron:
Margriet
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardbeienbavarois te bereiden
Maak de aardbeien schoon en pureer ze met een staafmixer. Week de gelatineblaadjes in ca 5 minuten in ruim koud water. Verhit de aardbeienlikeur. Los er van het vuur af al roerende de uitgeknepen gelatine in op. Giet de gelatine in een dun straaltje bij de aardbeienpuree. Klop de slagroom stijf met de suiker. Spatel de room door de puree. Schep de bavarois in een met koud water omgespoelde puddingvorm. Laat de bavarois afgedekt in de kolekast in 2 a 3 uur opstijven. Houd de schaal voor het storten enkele tellen in heet water. Garneer met de aardbeien.