Recept
« Terug naar recepten
Aardbeiencoupe met bitterkoekjes
PT140M
Aardbeiencoupe met bitterkoekjes
Een heerlijk aardbeiencoupe met bitterkoekjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Doortje Haas
Bereidingstijd:
140 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Uit : De Vlaamse Keuken: 700 gerechten van eigen bodem
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardbeiencoupe met bitterkoekjes te bereiden
: De aardbeien wassen en pas daarna de kroontjes verwijderen. De limoen schoonboenen en de schil raspen. Vervolgens uitpersen. Op een laag pitje onder deksel de aardbeien met het limoensap en de suiker 10 minuten laten stoven, in een kommetje scheppen en een uur laten opstijven in de koelkast. De room stijfkloppen met de vanillesuiker en mengen met de geraspte limoenschil. De room door de koude aardbeienmoes spatelen en in kommetjes scheppen. Opnieuw laten opstijven in de koelkast en vlak voor het serveren met bitterkoekjes en een aardbei garneren.
else zegt: