Recept
« Terug naar recepten
Aardbeienplaattaart
PT60M
Aardbeienplaattaart
Een heerlijk aardbeienplaattaart recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Solo.be
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardbeienplaattaart te bereiden
De taartbodem:
Verwarm de oven voor op 180°C (elektrische oven).
Zeef de bloem en het bakpoeder boven een grote kom. Voeg de suiker, de vanillesuiker, een snufje zout, de eieren en de Solo toe en meng met een pollepel of mixer (pollepel duurt het langst) snel tot een dik beslag.
Verdeel het beslag gelijkmatig over de voorbereide bakvorm. Bak de taartbodem in de voorverwarmde oven in 35-45 minuten goudbruin en gaar. Laat de taartbodem in het bakblik goed afkoelen.
De vulling:
Maak, als de taart in de oven staat, de custardcrème: Breng de melk tegen de kook aan. Meng het custardpoeder in een kommetje met de suiker, het ei en 4 el warme melk. Roer het mengsel door de hete melk, breng de custard al roerende tegen de kook aan en verwarm nog 3-4 minuten op een laag vuur. Roer geregeld. Laat de custard vervolgens goed afkoelen en roer daarbij ook weer geregeld (zodat er geen vel op de custard komt).
Maak ondertussen de aardbeien schoon en halveer ze.
Klop de slagroom stijf. Schep de slagroom door de koude custard (als de custard nog lauw of warm is smelt de slagroom en wordt de crème te dun!).
Verdeel de custardcrème gelijkmatig over de taartbodem.
Schep de aardbeien erop, bestrooi de taart met wat poedersuiker en snijd in 8-10 stukken.
Verwarm de oven voor op 180°C (elektrische oven).
Zeef de bloem en het bakpoeder boven een grote kom. Voeg de suiker, de vanillesuiker, een snufje zout, de eieren en de Solo toe en meng met een pollepel of mixer (pollepel duurt het langst) snel tot een dik beslag.
Verdeel het beslag gelijkmatig over de voorbereide bakvorm. Bak de taartbodem in de voorverwarmde oven in 35-45 minuten goudbruin en gaar. Laat de taartbodem in het bakblik goed afkoelen.
De vulling:
Maak, als de taart in de oven staat, de custardcrème: Breng de melk tegen de kook aan. Meng het custardpoeder in een kommetje met de suiker, het ei en 4 el warme melk. Roer het mengsel door de hete melk, breng de custard al roerende tegen de kook aan en verwarm nog 3-4 minuten op een laag vuur. Roer geregeld. Laat de custard vervolgens goed afkoelen en roer daarbij ook weer geregeld (zodat er geen vel op de custard komt).
Maak ondertussen de aardbeien schoon en halveer ze.
Klop de slagroom stijf. Schep de slagroom door de koude custard (als de custard nog lauw of warm is smelt de slagroom en wordt de crème te dun!).
Verdeel de custardcrème gelijkmatig over de taartbodem.
Schep de aardbeien erop, bestrooi de taart met wat poedersuiker en snijd in 8-10 stukken.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
lekkerbekske zegt:
Gelukkig is boter de beste substitutie. Ik las die reactie van Gea het eerste en later zag, dat jij ook al eerder gereageerd had, waarvoor mijn dank. Zoals ik al schreef in mijn antwoord op Gea`s reactie, ik ben dol op boter en heb genoeg van die namaak moeten eten in de oorlog, toen we vaak al blij waren met gewoon vet.
Vanaf de eerste dag in Canada heb ik nooit margarine meer gegeten.
lekkerbekske zegt:
ik was al aan het denken, dat boter zeker wel een goed vervangingsmiddel zou kunnen zijn en omdat ik nooit margarine eet, want dat was een nooduitvinding voor een tekort aan boter, dus surrogaat boter, blijf ik liever bij de echte roomboter. Dit recept lijkt me wel echt lekker, want toen ik de ingrediëntenlijst las, begon het al wat waterig te worden in m`n mond. Nu wachten op de verse aardbeien uit eigen land, want die van California worden te vroeg geplukt en als ze niet aan de struik rijpen, hebben ze lang niet de juiste smaak. Het kunstmatig rijpen met een of ander soort gas, brengt nooit die echte smaak en zoetigheid van natuurlijk gerijpte vruchten.
gea zegt:
fijnproever zegt:
lekkerbekske zegt:
fijnproever zegt: