Recept
« Terug naar recepten
Aardbeiensoufflé
PT30M
Aardbeiensoufflé
Een heerlijk aardbeiensoufflé recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Njam.tv
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardbeiensoufflé te bereiden
Verwarm de oven voor op 180°C. Klop de eierdooiers en de suiker romig met de mixer. Roer de zure room, sinaasappelschil en sinaasappelsap voorzichtig door de crème. Vermeng de bloem met het maïszetmeel, zeef het mengsel en spatel voorzichtig door de crème. Klop de eiwitten stijf en spatel voorzichtig door het beslag.
Verdeel de helft van het beslag over acht beboterde soufflékommetjes. Schep in elk kommetje 1 eetlepel aardbeien en verdeel daarover de rest van het beslag. Bak de soufflés 5 à 7 minuten in de oven, tot ze goudbruin zijn.
Verdeel de helft van het beslag over acht beboterde soufflékommetjes. Schep in elk kommetje 1 eetlepel aardbeien en verdeel daarover de rest van het beslag. Bak de soufflés 5 à 7 minuten in de oven, tot ze goudbruin zijn.