Recept
« Terug naar recepten
Aardbeienstam
PT20M
Aardbeienstam
Een heerlijk aardbeienstam recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
58
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardbeienstam te bereiden
Maak de aardbeien schoon.
Bewaar enkele hele aarbeien met kroontjes voor de garnering.
Halveer de aardbeien.
Verwarm 2dl melk met het opengesneden vanillestokje en laat ze 10min zachtjes trekken.
Meng de maizena met 1/2dl melk.
Roer dit mengsel door de melk en laat
de vla binden.
Laat de vla onder af en toe roeren en afkoelen.
Rooster de amandelen in een koekepan goudbruin.
Snijd de cake in de lengte 3 plakken van 1,5cm dik.
Besprenkel ze met amandellikeur.
Klop de slagroom met de
slagroomversteviger stijf.
Schep de vla en 3/4 deel van de amandelen door de slagroom.
Zet het mengsel even in de koelkast.
Bestrijk de cakeplakken met de amandelroom.
Verdeel de aardbeien over de plakken.
Stapel de plakken en garneer de bovenste met de hele aardbeien.
Strooi de rest van de amandelen erover.
TIP:vervang de amandellikeur door marasquin en neem in plaats van aardbeien kersen, abrikozen of perziken.
Bewaar enkele hele aarbeien met kroontjes voor de garnering.
Halveer de aardbeien.
Verwarm 2dl melk met het opengesneden vanillestokje en laat ze 10min zachtjes trekken.
Meng de maizena met 1/2dl melk.
Roer dit mengsel door de melk en laat
de vla binden.
Laat de vla onder af en toe roeren en afkoelen.
Rooster de amandelen in een koekepan goudbruin.
Snijd de cake in de lengte 3 plakken van 1,5cm dik.
Besprenkel ze met amandellikeur.
Klop de slagroom met de
slagroomversteviger stijf.
Schep de vla en 3/4 deel van de amandelen door de slagroom.
Zet het mengsel even in de koelkast.
Bestrijk de cakeplakken met de amandelroom.
Verdeel de aardbeien over de plakken.
Stapel de plakken en garneer de bovenste met de hele aardbeien.
Strooi de rest van de amandelen erover.
TIP:vervang de amandellikeur door marasquin en neem in plaats van aardbeien kersen, abrikozen of perziken.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Jane zegt:
isiana zegt:
sabrina zegt:
aset zegt: