Recept
« Terug naar recepten
Aardbeientaartje
PT50M
Aardbeientaartje
Een heerlijk aardbeientaartje recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Engeland
Keuken:
Europese
Bron:
a geurts
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardbeientaartje te bereiden
Voeg de gezeefde bloem toe en spatel het door. (laat het op matig vuur 2 min. garen)
Laat iets afkoelen en spatel één voor één de eieren erdoorheen.
Voeg iets zout toe en vul een spuitzak met het beslag.
Spuit langwerperige soezen en bak deze af in een voorverwarmde oven van 175 graden in ca. 12 min.
Zet na het bakken de deur van de oven open en laat de soezen nog 10 min. drogen.
Breng de melk met 50 gram suiker en het vanillestokje aan de kook
Vermeng de eidooiers met de bloem en voeg het bij de melk. (verwijder het vanillestokje)
Breng het aan de kook en laat het even op matig vuur door garen.
Week de gelatine in koud water, knijp het uit en voeg het bij de massa.
Laat het geheel afkoelen en sla ondertussen de slagroom en de overige 125 g suiker op.
Spatel de slagroom door de massa, voeg het limoensap toe en laat dit opstijven.
Bouw het taartje op met de gesneden aardbeien in een ringetje en vul dit met limoenmousse.
Snijd de eclair open en vul die ook met limoenmousse.
Laat iets afkoelen en spatel één voor één de eieren erdoorheen.
Voeg iets zout toe en vul een spuitzak met het beslag.
Spuit langwerperige soezen en bak deze af in een voorverwarmde oven van 175 graden in ca. 12 min.
Zet na het bakken de deur van de oven open en laat de soezen nog 10 min. drogen.
Breng de melk met 50 gram suiker en het vanillestokje aan de kook
Vermeng de eidooiers met de bloem en voeg het bij de melk. (verwijder het vanillestokje)
Breng het aan de kook en laat het even op matig vuur door garen.
Week de gelatine in koud water, knijp het uit en voeg het bij de massa.
Laat het geheel afkoelen en sla ondertussen de slagroom en de overige 125 g suiker op.
Spatel de slagroom door de massa, voeg het limoensap toe en laat dit opstijven.
Bouw het taartje op met de gesneden aardbeien in een ringetje en vul dit met limoenmousse.
Snijd de eclair open en vul die ook met limoenmousse.