Recept
« Terug naar recepten
Aardbeientrifle met witte chocoladeroom
PT30M
Aardbeientrifle met witte chocoladeroom
Een heerlijk aardbeientrifle met witte chocoladeroom recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Bert Allers
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardbeientrifle met witte chocoladeroom te bereiden
Voorbereiden:
Eierkoeken over bodem van ronde of ovale schaal verdelen en wijn erover besprenkelen.
Helft van aardbeienplakjes in laag op eierkoeken leggen.
In kom slagroom bijna stijf kloppen.
In pan laag water aan de kook brengen.
Boven kleinere pan chocolade in stukjes breken.
Pannetje in grotere pan hangen ( bodems mogen elkaar niet raken ) en chocolade zo ( au bain marie ) al roerend laten smelten.
Yoghurt en vervolgens gesmolten chocolade door slagroom spatelen.
Yoghurtroom erop scheppen en schaal met trifle tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
Bereiden:
Rest van aardbeienplakjes decoratief op trifle rangschikken.
Bestrooien met poedersuiker.
Eierkoeken over bodem van ronde of ovale schaal verdelen en wijn erover besprenkelen.
Helft van aardbeienplakjes in laag op eierkoeken leggen.
In kom slagroom bijna stijf kloppen.
In pan laag water aan de kook brengen.
Boven kleinere pan chocolade in stukjes breken.
Pannetje in grotere pan hangen ( bodems mogen elkaar niet raken ) en chocolade zo ( au bain marie ) al roerend laten smelten.
Yoghurt en vervolgens gesmolten chocolade door slagroom spatelen.
Yoghurtroom erop scheppen en schaal met trifle tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
Bereiden:
Rest van aardbeienplakjes decoratief op trifle rangschikken.
Bestrooien met poedersuiker.