Recept
« Terug naar recepten
Aardbeitjes gevuld met pistache crème met aardbeie
PT45M
Aardbeitjes gevuld met pistache crème met aardbeie
Een heerlijk aardbeitjes gevuld met pistache crème met aardbeie recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
14 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
lescopains
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardbeitjes gevuld met pistache crème met aardbeie te bereiden
Pistache ijs. Room, melk en suiker zachtjes laten koken tot de suiker is opgelost.
Roer de eidooiers met de pistache puree los en voeg al roerend het hete melkmengsel toe.
Laat afkoelen en draai het tot ijs in de ijsmachine.
Pistache crème. Breng melk en room aan de kook. Week gelatine in koud water.
Roer eidooier, pistache pasta , suiker en olijfolie door elkaar en giet al roerend het melkmengsel erop.
Los de geweekte gelatine erin op en mix de crème met een staafmixer. Laat afkoelen.
Jus. Doe alle ingrediënten in een pan en laat zachtjes koken tot sausdikte. Even glad pureren met de staafmixer.
Aardbeien kletskop. Smelt de boter en meng alles door elkaar en laat het beslag 1 uur rusten.
Het beslag dun uitstrijken op een siliconenmatje en bak gaar op 185 °C in de oven. Steek er met een ring rondjes uit of breek het in mooie stukken.
Rooster pistache pitten in de oven en maak ze wat fijner.
Ontdoe de aardbeien van het kroontje en hol ze uit .Vul ze met pistache crème vlak voor je gaat uitserveren. Voordat je gaat vullen de crème nog even luchtig doorkloppen.
Presentatie:
Neem een rechthoekig bordje .
Leg in het midden een bolletje ijs en aan iedere kant een gevuld aardbeitje.
Schep een beetje jus over de aardbeien en bestrooi ze met pistache pitten Garneer af met de rest van de jus en stukjes pistache pitten en leg een rondje van kletskop op het ijs.
Roer de eidooiers met de pistache puree los en voeg al roerend het hete melkmengsel toe.
Laat afkoelen en draai het tot ijs in de ijsmachine.
Pistache crème. Breng melk en room aan de kook. Week gelatine in koud water.
Roer eidooier, pistache pasta , suiker en olijfolie door elkaar en giet al roerend het melkmengsel erop.
Los de geweekte gelatine erin op en mix de crème met een staafmixer. Laat afkoelen.
Jus. Doe alle ingrediënten in een pan en laat zachtjes koken tot sausdikte. Even glad pureren met de staafmixer.
Aardbeien kletskop. Smelt de boter en meng alles door elkaar en laat het beslag 1 uur rusten.
Het beslag dun uitstrijken op een siliconenmatje en bak gaar op 185 °C in de oven. Steek er met een ring rondjes uit of breek het in mooie stukken.
Rooster pistache pitten in de oven en maak ze wat fijner.
Ontdoe de aardbeien van het kroontje en hol ze uit .Vul ze met pistache crème vlak voor je gaat uitserveren. Voordat je gaat vullen de crème nog even luchtig doorkloppen.
Presentatie:
Neem een rechthoekig bordje .
Leg in het midden een bolletje ijs en aan iedere kant een gevuld aardbeitje.
Schep een beetje jus over de aardbeien en bestrooi ze met pistache pitten Garneer af met de rest van de jus en stukjes pistache pitten en leg een rondje van kletskop op het ijs.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
enilorac zegt:
misschien kunt u daar informeren? Groeten, Enilorac
Helma zegt: