KookJij

Aardperen met broccoli en kaassaus

Een heerlijk aardperen met broccoli en kaassaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Vergeten Groenten - Aardpeer
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Odin recepten
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Aardperen met broccoli en kaassaus te bereiden

Boen de aardperen goed schoon en snijd ze in stukken of schijfjes van 2 cm dik.
Maak de broccoli schoon en snijd ze in kleine stukken en rozetten.
Kook de groenten samen in een laag water met een klontje boter en (kruiden)zout beetgaar.
Giet het kookvocht over in een sauspannetje en bind het met een bindmiddel.
Voeg al roerende geraspte kaas, kerrie, geperste knoflook en peper naar smaak toe en blijf roeren tot er een gladde saus ontstaat.
Dien de groente op met een gekookte graansoort en serveer de saus erover.



Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

camiel

camiel zegt:
Ga de recepten proberen zal 1ste keer zijn dat we dit eten:D
johannes de vries

johannes de vries zegt:
ik heb een hobbytuin en wil witte en rode aardperen uitproberen
Christ van iersel

Christ van iersel zegt:
We gaan het uitproberen.
Arie van't Hof

Arie van't Hof zegt:
Wij gaan dit recept zeker proberen.
tanja

tanja zegt:
Ik heb de aardperen eerst gesmord in boter, daarna ook broccoli in dun laagje water gestoomd, oas daarna meer water erbij en dit separaat gebruikt voor de saus die ik als normale kaassaus (maar met kookwater) heb bereid. In ovenschotel met de saus erover, en flink wat parmiggiano gegratineerd. Erbij heel fijne pasta ("rijstkorrels") met een beetje truffelolie. Heerlijk!