Recept
« Terug naar recepten
Aardperengratin met japanse kwee
PT50M
Aardperengratin met japanse kwee
Een heerlijk aardperengratin met japanse kwee recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Aardperengratin met japanse kwee te bereiden
Maak de aardperen (topinambours) schoon onder de waterstraal, schraap ze en snijd alle groene delen weg.(Deze zullen bij het koken zwart worden). Doe ze in water met 1 Elp citroensap. Kook ze beetgaar met 1 tlp zout.
Was de kweevruchtjes en haal het klokhuis er uit, je hoeft ze niet te schillen. Verdeel ze in partjes en kook ze in wat water halfgaar. Ca 5 min.
Was en snipper de groene prei fijn.Fruit even in olijfolie( niet bruinen)en laat even stoven. Meng 3 Elp witte-sauspoeder met 500 ml koude melk, de gestoofde prei en 50 g kaas, breng aan de kook, zet terwijl de mixer erin en pureer tot een groene saus.Breng op smaak. Breng de aardperen en de kweevruchtjes in een beboterde vuurvaste schaal en giet de saus erover. Strooi de overschot van de kaas erop en zet in een voorverwarmde oven op 150°C.In de microgolf voorverwarmen kan ook. Wanneer warm zet 25 min. onder de grill tot er een mooie licht bruine korst gevormd is.
Geef er een kotelet of een vegiburger bij.
Serveer met gele gekookte rijst of bulghour
Strooi er gesnipperde bieslook over.
Gemaakt Kookclub Terroir d’Anvers 22/10/2008 redactie Leo Daman van Hove
Was de kweevruchtjes en haal het klokhuis er uit, je hoeft ze niet te schillen. Verdeel ze in partjes en kook ze in wat water halfgaar. Ca 5 min.
Was en snipper de groene prei fijn.Fruit even in olijfolie( niet bruinen)en laat even stoven. Meng 3 Elp witte-sauspoeder met 500 ml koude melk, de gestoofde prei en 50 g kaas, breng aan de kook, zet terwijl de mixer erin en pureer tot een groene saus.Breng op smaak. Breng de aardperen en de kweevruchtjes in een beboterde vuurvaste schaal en giet de saus erover. Strooi de overschot van de kaas erop en zet in een voorverwarmde oven op 150°C.In de microgolf voorverwarmen kan ook. Wanneer warm zet 25 min. onder de grill tot er een mooie licht bruine korst gevormd is.
Geef er een kotelet of een vegiburger bij.
Serveer met gele gekookte rijst of bulghour
Strooi er gesnipperde bieslook over.
Gemaakt Kookclub Terroir d’Anvers 22/10/2008 redactie Leo Daman van Hove
Gerard Schaefers zegt:
Het is mij nu wel duidelijk wat er met mijn reactie is gebeurd.
Ik heb verder geen commentaar.