In de Ierse pubs drinken ze er een Guinness of een Irish Red bij.
Maar een droge witte wijn past hier ook uitstekend bij.
Recept
« Terug naar recepten
Irish fish pie (Ierse visschotel)
PT60M
Irish fish pie (Ierse visschotel)
Een ovenschotel met vis is een heerlijke afwisseling op een pie met vlees of gehakt. Kabeljauw, koolvis, schelvis, of andere witvis, zalm het maakt in principe niet zoveel uit.
Ik gebruikte hiervoor een pakket gemengde vis (van de Hanos) dat ik normaal gebruik om soep van te maken. De visboer op de markt heeft meestal ook wel zoiets.
En anders gebruik je je eigen fantasie en neem wat je voorhanden hebt of wat je zelf lekker vind.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Ierland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Irish fish pie (Ierse visschotel) te bereiden
- Kook de aardappelen en maak er puree van, voeg op het laatst eventueel de fijngesneden lenteui erdoor.
- Doe de melk in een pan en breng die aan de kook, doe de vis erin en laat de vis 10 minuten zachtjes koken.
- Schep de vis uit de pan en doe die in een beboterde ovenschaal.
- Doe dan de prei en de doperwten in de pan met melk en voeg de bouillonblokken toe, voeg de bloem toe tot een mooie lobbige saus, maak op smaak met peper en zout.
- Doe dit mengsel over de vis en dan de puree eroverheen, als laatste de kaas.
- Zet de ovenschaal 30 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden