Recept
« Terug naar recepten
Abrikozenijs
PT45M
Abrikozenijs
Een heerlijk abrikozenijs recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4-6 personen
Categorieën:
- > IJs
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
ijs & co
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Abrikozenijs te bereiden
Kook de gedroogde abrikozen en de abrikozen uit blik met vocht in een pan met deksel 15-20 min. of tot ze zacht zijn.
Laat ze afkoelen en pureer ze in een blender of foodprocessor.
Klop in een kom de eierdooiers met de suiker licht en luchtig.
Breng in een steelpan de melk en de slagroom langzaam tegen de kook en schenk het dan in een dun straaltje al kloppend bij het dooiermengsel.
Doe het mengsel terug in de pan en verwarm het al roerend tot de vla is gebonden.
Je kunt de dikte controleren door en houten lepel in de vla te steken, de lepel eruit te halen en met je vinger over de bolle kant te strijken.
Als je vinger een schone streep achterlaat is het mengsel klaar.
Laat het volledig afkoelen en meng er dan de abrikozenpuree door.
Draai van het mengsel ijs volgens de gebruiksaanwijzing van de ijsmachine.
Laat ze afkoelen en pureer ze in een blender of foodprocessor.
Klop in een kom de eierdooiers met de suiker licht en luchtig.
Breng in een steelpan de melk en de slagroom langzaam tegen de kook en schenk het dan in een dun straaltje al kloppend bij het dooiermengsel.
Doe het mengsel terug in de pan en verwarm het al roerend tot de vla is gebonden.
Je kunt de dikte controleren door en houten lepel in de vla te steken, de lepel eruit te halen en met je vinger over de bolle kant te strijken.
Als je vinger een schone streep achterlaat is het mengsel klaar.
Laat het volledig afkoelen en meng er dan de abrikozenpuree door.
Draai van het mengsel ijs volgens de gebruiksaanwijzing van de ijsmachine.
bertal zegt:
Nou dan smullen maar.
succes:);)
m.v.g. Bert Allers