KookJij

Abrikozenmousse met bitterkoekjes en amaretto

Een heerlijk abrikozenmousse met bitterkoekjes en amaretto recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: sligro/ven
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Abrikozenmousse met bitterkoekjes en amaretto te bereiden

Breng de abrikozen aan de kook met het sinaasappelsap, draai het vuur laag en laat met de deksel op de pan 10 minuten zachtjes koken. Pureer de abrikozen met het vocht met de staafmixer. Klop de mascarpone in een grote kom los met de suiker en klop er de abrikozenpuree door. Snijd de bitterkoekjes in stukjes. Klop de slagroom stijf en spatel die samen met de gehakte bitterkoekjes en amaretto door het abrikozenmengsel. Schep de mousse in een schaal of in coupes. Zet de glazen tot gebruik 2 uur in de koelkast. Garneer de mousse met een bitterkoekje, een plakje sinaasappel en een takje mint.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Barbara Metz

Barbara Metz zegt:
Gisteren een etentje gehad en in plaats van abrikozen, lange vingers gebruikt en de sinaasappelsap weggelaten. Het smaakte heerlijk en misschien een tip om het ook eens te proberen?:D
Anna

Anna zegt:
Dat lijkt me van wel, al hoeven ze dan niet gekookt te worden. Dan zou ik de dubbele hoeveelheid nemen en wat minder suiker (of geen) gebruiken omdat abrikozen uit pot al gezoet zijn door de siroop. Ik hoop dat je hier iets aan hebt.
Groetjes,
Anna.
KookJij.
koosrip

koosrip zegt:
Mag ik ook een pot abrikozen gebruiken en hoeveel moet ik dan gebruiken.