Recept
« Terug naar recepten
Abrikozenmousse met bitterkoekjes en amaretto
PT20M
Abrikozenmousse met bitterkoekjes en amaretto
Een heerlijk abrikozenmousse met bitterkoekjes en amaretto recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
19
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
sligro/ven
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Abrikozenmousse met bitterkoekjes en amaretto te bereiden
Breng de abrikozen aan de kook met het sinaasappelsap, draai het vuur laag en laat met de deksel op de pan 10 minuten zachtjes koken. Pureer de abrikozen met het vocht met de staafmixer. Klop de mascarpone in een grote kom los met de suiker en klop er de abrikozenpuree door. Snijd de bitterkoekjes in stukjes. Klop de slagroom stijf en spatel die samen met de gehakte bitterkoekjes en amaretto door het abrikozenmengsel. Schep de mousse in een schaal of in coupes. Zet de glazen tot gebruik 2 uur in de koelkast. Garneer de mousse met een bitterkoekje, een plakje sinaasappel en een takje mint.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Anna zegt:
Groetjes,
Anna.
KookJij.
Barbara Metz zegt: