Recept
« Terug naar recepten
Abrikozenparfait
PT60M
Abrikozenparfait
Een heerlijk abrikozenparfait recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
toetjesboek
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Abrikozenparfait te bereiden
Verwijder de abrikozenpitten,snijd de abrikozen in kleine blokjes en roerbak deze in de koekenpan op hoog vuur met een klontje boter.Strooi er wat suiker overheen en flambeer met grand marnier.Doe het vuur uit,verspreid de stukjes abrikoos over een serveerblad en laat ze afkoelen.Verhit ondertussen in een steelpan 75 gram suiker,sprenkel er war waterdruppels overheen en zodra er een siroop ontstaat van 110 graden,schenkt u deze in een dunne straal over de eierdooiers heen.Klop de eierdooiers vervolgens tot een luchtige en schuimige massa,waaraan u de stijfgeklopte slagroom toevoegt.Er ontstaat een dikke créme.Bekleed een vierkante vorm met bakpapier.Doop de lange vingers licht in de grand marnier en leg ze op de bodem van de vorm.Smeer de helft van de créme erover uit en strooi de helft van de stukjes abrikoos er overheen.Maak een tweede laag lange vingers,créme en stukjes abrikoos.Eindig met een laag lange vingers.zet de vorm minstens 6 uur in de vriezer.Neem het parfait uit de vorm en serveer het op een geschikt bord.Garneer naar wens met wat rijpe halve abrikozen.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
feyenoordmama zegt:
ik had ietsje teveel grand marnier gebruikt voor het flamberen, maar het was superlekker!!!:p
rangvi zegt: