Recept
« Terug naar recepten
Abrikozentaart met pistaches
PT45M
Abrikozentaart met pistaches
Een heerlijk abrikozentaart met pistaches recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
- > Taarten, gebak & ijs - Taarten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Libelle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Abrikozentaart met pistaches te bereiden
1. Verwarm de oven op 225°C. Leg het bladerdeeg op het bakpapier in de vorm. Prik het een aantal keer in met een vork en belg het met bakpapier en bonen. Bak 10 minuten in het midden van de oven. Neem bakpapier en bonen weg. Laat wat afkoelen (in de vorm).
2. Spoel de abrikozen, dep ze goed droog. Snij ze in kwartjes, verwijder de pit.
3. Verkruimel de koekjes en meng ze met de mascarpone. Strijk de kaas uit op de voorgebakken taartbodem. Schik er de abrikooskwartjes op, met de velkant naar boven. Bestrooi met de suiker en zet de taart nog 20 minuten in de oven op 180°C.
4. Laat de taart 5 minuten afkoelen in de vorm. Haal ze eruit en laat verder afkoelen op een rooster. Hak de pistaches grof. Werk er de taart mee af.
2. Spoel de abrikozen, dep ze goed droog. Snij ze in kwartjes, verwijder de pit.
3. Verkruimel de koekjes en meng ze met de mascarpone. Strijk de kaas uit op de voorgebakken taartbodem. Schik er de abrikooskwartjes op, met de velkant naar boven. Bestrooi met de suiker en zet de taart nog 20 minuten in de oven op 180°C.
4. Laat de taart 5 minuten afkoelen in de vorm. Haal ze eruit en laat verder afkoelen op een rooster. Hak de pistaches grof. Werk er de taart mee af.