KookJij

Abrikozentaart

Een heerlijk abrikozentaart recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 55 min
Personen: 4 a 6 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Taarten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Abrikozentaart te bereiden

Verwarm de oven op 180°C
Vet een taartvorm met boter in en plaats het bladerdeeg erin, het deeg goed in de ribbetjes van de vorm en doorprik de bodem met een vork.
Bestrooi de bodem van de deeg met griesmeel gemengd met een lepel suiker.
Was en droog de abrikozen, snij in vier stukken en schik ze op het deeg. (Als je abrikozen uit de doos neemt goed laten uitlekken en in de vorm verdelen)
Meng de room met de suiker en de losgeklopte eieren, giet dit mengsel op de abrikozen en bestrooi met de fijne amandelen, plaats in de oven.
Laat 30 tot 40 min bakken en controleer de kleur van de bovenkant

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

franeke

franeke zegt:
Inderdaad, ik had geen abrikozen maar met krieken was het ook lekker !!!!:p
carla

carla zegt:
Was lekker.
MarinaNiemegeers

MarinaNiemegeers zegt:
Ziet er lekker uit. Ga het zeker proberen. ;)
carla

carla zegt:
:)Ik ga de taart maken, lijkt lekker.
marijn vossebelt

marijn vossebelt zegt:
de taart is echt heerlijk:);):p:);):p:D:);):p:D
riet de groot

riet de groot zegt:
Ik ga deze taart met bladerdeeg maken wacht even af,
.:p
andra

andra zegt:
het recept is geweldig bedankt
Jo van Boxtel

Jo van Boxtel zegt:
Hoi Marijke, Wat doe je met de creme fraiche? Gewoon een schepje erbij of...?
Willemien uit Canada

Willemien uit Canada zegt:
Hoi Marijke, Lijkt ons erg lekker ga het zeker proberen. De creme fraiche is een soort kwark he ja dat kunnen ze hier niet oftewel ik weet niet wat het in het engels is,Groetjes Willemien:p:p
bobbeltje

bobbeltje zegt:
Canderel culinair is een vervanger voor suiker. Je kunt ook pruimen en noten erin doen, wat je zelf het lekkerste vind. Groetjes Marijke en succes ermee
martha

martha zegt:
wat is canderel culinair want kan ik het vervangen met wat anders omdat ik niet in nederland woon dus heb ik geen canderel culinair in de winkel of is het het merk van een slagroom graag reactie omdat ik het wil proberen
en kan ik in plaats van abrikozen gedroogde pruimen in doen en walnoten
Petra & de kidz

Petra & de kidz zegt:
wij hebben deze taart met kruimeldeeg en met bladerdeeg gemaakt. Wij vonden allemaal de taart met het kruimeldeeg het lekkerst en gaan hem zeker vaker maken. Gr. Petra & de kidz:D
Marije

Marije zegt:
leuk en lekker recept!
mdc

mdc zegt:
Hallo Monique,Ik ben blij dat het gesmaakt heeft, ik probeer het ook eens met kruimeldeeg alvast bedankt voor de tip. Groetjes ;)
monique

monique zegt:
ik ben gek op alle gebak en taarten.ik vond ze echt heel lekker.ik heb kruimeldeeg gebruikt in de plaats van bladerdeeg en geen amandelen gebruikt en t'is nog snel klaar ook en weinig werk,een aanrader.Reageer terug aub.Alvast bedankt.....