Recept
« Terug naar recepten
Abrikozentaart
PT55M
Abrikozentaart
Een heerlijk abrikozentaart recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Martine De Clercq
Bereidingstijd:
55 min
Personen:
4 a 6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
25
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Abrikozentaart te bereiden
Verwarm de oven op 180°C
Vet een taartvorm met boter in en plaats het bladerdeeg erin, het deeg goed in de ribbetjes van de vorm en doorprik de bodem met een vork.
Bestrooi de bodem van de deeg met griesmeel gemengd met een lepel suiker.
Was en droog de abrikozen, snij in vier stukken en schik ze op het deeg. (Als je abrikozen uit de doos neemt goed laten uitlekken en in de vorm verdelen)
Meng de room met de suiker en de losgeklopte eieren, giet dit mengsel op de abrikozen en bestrooi met de fijne amandelen, plaats in de oven.
Laat 30 tot 40 min bakken en controleer de kleur van de bovenkant
Vet een taartvorm met boter in en plaats het bladerdeeg erin, het deeg goed in de ribbetjes van de vorm en doorprik de bodem met een vork.
Bestrooi de bodem van de deeg met griesmeel gemengd met een lepel suiker.
Was en droog de abrikozen, snij in vier stukken en schik ze op het deeg. (Als je abrikozen uit de doos neemt goed laten uitlekken en in de vorm verdelen)
Meng de room met de suiker en de losgeklopte eieren, giet dit mengsel op de abrikozen en bestrooi met de fijne amandelen, plaats in de oven.
Laat 30 tot 40 min bakken en controleer de kleur van de bovenkant
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Willemien uit Canada zegt:
bobbeltje zegt:
martha zegt:
en kan ik in plaats van abrikozen gedroogde pruimen in doen en walnoten
Petra & de kidz zegt:
franeke zegt: