Recept
« Terug naar recepten
Acar van witte kool en Grannysmith-appels
PT3M
Acar van witte kool en Grannysmith-appels
Een heerlijk acar van witte kool en grannysmith-appels recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Barbara Metz
Bereidingstijd:
3 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
- > Hoofdgerechten - Stamppot
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
van vroeger
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Acar van witte kool en Grannysmith-appels te bereiden
Laat de kool en de appels 2 uur rusten.
Spoel goed af onder de koude kraan om het zout kwijt te raken en ook zo de appels.Laat ze gezamenlijk in een vergiet uitlekken..
De ingrediënten voor de dressing in de glazen kom doen
en roer tot de suiker is opgelost.
Doe de uitgelekte kool en appels erbij.
Schep goed door elkaar en zet het afgedekt met huishoudfolie 1 uur in de koelkast.
Spoel goed af onder de koude kraan om het zout kwijt te raken en ook zo de appels.Laat ze gezamenlijk in een vergiet uitlekken..
De ingrediënten voor de dressing in de glazen kom doen
en roer tot de suiker is opgelost.
Doe de uitgelekte kool en appels erbij.
Schep goed door elkaar en zet het afgedekt met huishoudfolie 1 uur in de koelkast.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
bametz-saffrie zegt:
Als je de atjar wilt bewaren,dan voeg je het gekookte water water toe, maar het moet NIET HEET zijn sorry voor de fout.
De reden voor het gekookte water, is te lezen in mijn reactie aan Henk van Haandel.
Hoop dat je de acar lekker vindt. Succes!
flavia zegt:
bametz-saffrie zegt:
dD kool&de appels "rusten" =het zout en de citroensap hebben ff de tijd om in te trekken; de kool wordt door het zout wat zachter.:D
flavia zegt: