KookJij

Acar van witte kool en Grannysmith-appels

Een heerlijk acar van witte kool en grannysmith-appels recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 3 min
Personen: 6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: van vroeger
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Acar van witte kool en Grannysmith-appels te bereiden

Laat de kool en de appels 2 uur rusten.
Spoel goed af onder de koude kraan om het zout kwijt te raken en ook zo de appels.Laat ze gezamenlijk in een vergiet uitlekken..
De ingrediënten voor de dressing in de glazen kom doen
en roer tot de suiker is opgelost.
Doe de uitgelekte kool en appels erbij.
Schep goed door elkaar en zet het afgedekt met huishoudfolie 1 uur in de koelkast.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

flavia

flavia zegt:
Bedankt. Ik wil dit komende week maken. Ik laat het je weten.
bametz-saffrie

bametz-saffrie zegt:
Het is inderdaad een foutje.
Als je de atjar wilt bewaren,dan voeg je het gekookte water water toe, maar het moet NIET HEET zijn sorry voor de fout.
De reden voor het gekookte water, is te lezen in mijn reactie aan Henk van Haandel.
Hoop dat je de acar lekker vindt. Succes!
flavia

flavia zegt:
Barbara, ik wil dit graag bereiden, maar snap iets niet. Bij de dressing zeg je dat het water gekookt en HEET moet zijn. Maar bij de reactie zeg je dat het water voor de dressing gekookt en AFGEKOELD moet zijn. Maakt het dan niet uit?
bametz-saffrie

bametz-saffrie zegt:
Het gekookte(afgekoelde)water is om de dressing te bereiden; Omdat ik de acar een paar dagen wil bewaren, gebruik ik gekookt water. Mijn moeder en oma deden het zo, omdat het wat langer als een dag goed blijft.
dD kool&de appels "rusten" =het zout en de citroensap hebben ff de tijd om in te trekken; de kool wordt door het zout wat zachter.:D
Henk van Haandel

Henk van Haandel zegt:
Mij lijkt dat u een paar stappen bent vergeten op te schrijven.
De bereiding begint met "laat de kool en de appels een paar uur rusten".
Rusten waarvan? En het heet water wordt nergens gebruikt.
Ik vermoed dat de kool daarin geblancheerd moet worden?