KookJij

Advocaatbavarois

Een heerlijk advocaatbavarois recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Advocaatbavarois te bereiden

Werkwijze biscuit

klop de dooiers schuimig met ¼ van de suiker en het zout
klop de eiwitten stijf en klop er de rest van de suiker in een straaltje door
schep de schuimig geklopte eierdooiers door het eiwitschuim, zeef er het mengsel van bloem met maïzena boven en schep dit er voorzichtig door
strijk het deeg gelijkmatig op een met bakpapier beklede bakplaat
bak in voorverwarmde oven 8 tot 10 min. op 230°C
Werkwijze bavarois

week de gelatine in koud water en los hem op in 2 eetlepels van het voorverwarmde ananasvocht.
klop de eierdooiers met de suiker tot een lint (ruban).
roer er vervolgens de advocaat, de cognac en de opgeloste gelatine door.
klop de room op en spatel de ananasstukjes door de room.
meng het geheel door het eierdooiermengsel.
vul de potjes tot de helft met een stukje biscuit en bedek met een lepeltje advocaat, vul aan met de bavarois.
afwerken met een lepeltje advocaat.
laten opstijven.
versier met slagroom en ananas.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst