Recept
« Terug naar recepten
Advocaatbavarois
PT50M
Advocaatbavarois
Een heerlijk advocaatbavarois recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Advocaatbavarois te bereiden
Werkwijze biscuit
klop de dooiers schuimig met ¼ van de suiker en het zout
klop de eiwitten stijf en klop er de rest van de suiker in een straaltje door
schep de schuimig geklopte eierdooiers door het eiwitschuim, zeef er het mengsel van bloem met maïzena boven en schep dit er voorzichtig door
strijk het deeg gelijkmatig op een met bakpapier beklede bakplaat
bak in voorverwarmde oven 8 tot 10 min. op 230°C
Werkwijze bavarois
week de gelatine in koud water en los hem op in 2 eetlepels van het voorverwarmde ananasvocht.
klop de eierdooiers met de suiker tot een lint (ruban).
roer er vervolgens de advocaat, de cognac en de opgeloste gelatine door.
klop de room op en spatel de ananasstukjes door de room.
meng het geheel door het eierdooiermengsel.
vul de potjes tot de helft met een stukje biscuit en bedek met een lepeltje advocaat, vul aan met de bavarois.
afwerken met een lepeltje advocaat.
laten opstijven.
versier met slagroom en ananas.
klop de dooiers schuimig met ¼ van de suiker en het zout
klop de eiwitten stijf en klop er de rest van de suiker in een straaltje door
schep de schuimig geklopte eierdooiers door het eiwitschuim, zeef er het mengsel van bloem met maïzena boven en schep dit er voorzichtig door
strijk het deeg gelijkmatig op een met bakpapier beklede bakplaat
bak in voorverwarmde oven 8 tot 10 min. op 230°C
Werkwijze bavarois
week de gelatine in koud water en los hem op in 2 eetlepels van het voorverwarmde ananasvocht.
klop de eierdooiers met de suiker tot een lint (ruban).
roer er vervolgens de advocaat, de cognac en de opgeloste gelatine door.
klop de room op en spatel de ananasstukjes door de room.
meng het geheel door het eierdooiermengsel.
vul de potjes tot de helft met een stukje biscuit en bedek met een lepeltje advocaat, vul aan met de bavarois.
afwerken met een lepeltje advocaat.
laten opstijven.
versier met slagroom en ananas.