Recept
« Terug naar recepten
Advocaatcharlotte
PT70M
Advocaatcharlotte
Een heerlijk advocaatcharlotte recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
70 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
45
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Advocaatcharlotte te bereiden
De melk met het in de lengte doorgesneden vanillestokje langzaam aan de kook brengen. De eidooiers met de suiker witslaan en de hete melk hier geleidelijk en al roerend bij schenken. De massa terug doen in de pan en op een lage hittebron al roerend laten binden. Let op dat de vloeistof niet gaat koken!
De gelatine in ruim koud water oplossen, uitknijpen en in de hete vla op laten lossen.
De vla in een koud waterbad lobbig roeren. De halfstijf geslagen room en advocaat door de vla spatelen en de massa overdoen in een met koud water omgespoelde charlottevorm. De bavarois enkele uren in de koelkast op laten stijven.
Bereiding
Voor de lange vingers de eieren splitsen. De eidooiers met 25 gram suiker wit slaan. De eiwitten met de rest van de suiker stijf slaan. Achtereenvolgens de bloem en de eiwitten door de eidooiers spatelen. Het beslag op een met bakpapier belegd bakblik spuiten en de ‘lange vingers’ in de op 180ºC voorverwarmde oven in 15 minuten gaar laten worden.
Serveren
De bavarois storten en de lange vingers eromheen zetten en vastbinden. De eiwitten met iets suiker stijf slaan en hiervan nopjes op de bavarois spuiten.
De gelatine in ruim koud water oplossen, uitknijpen en in de hete vla op laten lossen.
De vla in een koud waterbad lobbig roeren. De halfstijf geslagen room en advocaat door de vla spatelen en de massa overdoen in een met koud water omgespoelde charlottevorm. De bavarois enkele uren in de koelkast op laten stijven.
Bereiding
Voor de lange vingers de eieren splitsen. De eidooiers met 25 gram suiker wit slaan. De eiwitten met de rest van de suiker stijf slaan. Achtereenvolgens de bloem en de eiwitten door de eidooiers spatelen. Het beslag op een met bakpapier belegd bakblik spuiten en de ‘lange vingers’ in de op 180ºC voorverwarmde oven in 15 minuten gaar laten worden.
Serveren
De bavarois storten en de lange vingers eromheen zetten en vastbinden. De eiwitten met iets suiker stijf slaan en hiervan nopjes op de bavarois spuiten.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
bobbeltje zegt:
Willemien uit Canada zegt:
jasmijn zegt: