KookJij

Advocaatcharlotte

Een heerlijk advocaatcharlotte recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 70 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Speciale gelegenheden - Kerst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: eigen kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Advocaatcharlotte te bereiden

De melk met het in de lengte doorgesneden vanillestokje langzaam aan de kook brengen. De eidooiers met de suiker witslaan en de hete melk hier geleidelijk en al roerend bij schenken. De massa terug doen in de pan en op een lage hittebron al roerend laten binden. Let op dat de vloeistof niet gaat koken!
De gelatine in ruim koud water oplossen, uitknijpen en in de hete vla op laten lossen.
De vla in een koud waterbad lobbig roeren. De halfstijf geslagen room en advocaat door de vla spatelen en de massa overdoen in een met koud water omgespoelde charlottevorm. De bavarois enkele uren in de koelkast op laten stijven.
Bereiding
Voor de lange vingers de eieren splitsen. De eidooiers met 25 gram suiker wit slaan. De eiwitten met de rest van de suiker stijf slaan. Achtereenvolgens de bloem en de eiwitten door de eidooiers spatelen. Het beslag op een met bakpapier belegd bakblik spuiten en de ‘lange vingers’ in de op 180ºC voorverwarmde oven in 15 minuten gaar laten worden.
Serveren
De bavarois storten en de lange vingers eromheen zetten en vastbinden. De eiwitten met iets suiker stijf slaan en hiervan nopjes op de bavarois spuiten.




Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

jasmijn

jasmijn zegt:
Ziet er wel lekker uit heb het nog niet geproeft, hopelijk binnenkort wel.
mareke

mareke zegt:
recept advocaatcharlotte
charlotte

charlotte zegt:
Ik wist niet dat ik een zo bijzondere naam had.;)wie heet hier ook charlotte???:)
joep

joep zegt:
dit is echt een recept voor Charlotte daarom heet het ''advocaat charlotte'':(:D:p;):)
bobbeltje

bobbeltje zegt:
Bedankt voor de leuke reactie Willemien. Ik hoop dat je hele fijne dagen in Holland hebt. Ik wens jou een liefdevol, gelukkig maar vooral een gezond 2008 toe. Groetjes Marijke
Willemien uit Canada

Willemien uit Canada zegt:
Marijke het dessert was verrukkelijk ik heb er iets minder advocaat in gedaan en meer slagroom. We hebben de garnering ook veranderd met slagroom uit een bus en chocolade saus erover die dat wilde. Het is niet de laatste keer dat dit recept gemaakt wordt, en als ik in Holland ben over 4 dagen dan gaat er vast en zeker weer advocaat mee want dat is hier niet te koop. Ik hoop dat je goede kerst dagen heeft gehad en alvanst een goed en gezond 2008 toegewenst, Willemien
maja

maja zegt:
Noodkreet!! bij ons wordt het niet stijf. Waar ligt dit aan.
Annie

Annie zegt:
Dit ziet er lekker uit ga ik gauw proberen voor de Kerstdagen te maken. Prettige feestdagen:);):p
Gea

Gea zegt:
Wil dit recept zeker proberen, ziet er erg lekker en mooi uit.:);)
bobbeltje

bobbeltje zegt:
Bedankt Willemien voor de leuke reactie, Marijke
Willemien uit Canada

Willemien uit Canada zegt:
ziet er erg lekker uit en ga dit ook maken met de kerst:p:p