Recept
« Terug naar recepten
Advocaatvanillevla met chocoladvla peer en slagroo
PT15M
Advocaatvanillevla met chocoladvla peer en slagroo
Een heerlijk advocaatvanillevla met chocoladvla peer en slagroo recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jos Markenstein
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Advocaatvanillevla met chocoladvla peer en slagroo te bereiden
Schenk de advocaat en de vanillevla samen in een schaal en roer goed door elkaar met een garde en proef af op smaak.
Als het mengsel op smaak is, enkele uren laten opstijven in de koelkast.
Bij voorkeur s'middags voorbereiden.
Zet 4 mooie bordjes een uur voor het eten in de koelkast.
Klop de slagroom niet al te stijf,(eventueel met wat suiker).
Bereiden:
Schil en halveer de peren en snij de halve peren in mooie plakjes.
Verdeel het advocaat/vanillevlamengsel samen met de chocoladevla elk voor de helft over de 4 gekoelde bordjes.
Verdeel de plakjes peer over de scheiding tussen de vla soorten op de bordjes.
Schep er een dot slagroom op.
Als het mengsel op smaak is, enkele uren laten opstijven in de koelkast.
Bij voorkeur s'middags voorbereiden.
Zet 4 mooie bordjes een uur voor het eten in de koelkast.
Klop de slagroom niet al te stijf,(eventueel met wat suiker).
Bereiden:
Schil en halveer de peren en snij de halve peren in mooie plakjes.
Verdeel het advocaat/vanillevlamengsel samen met de chocoladevla elk voor de helft over de 4 gekoelde bordjes.
Verdeel de plakjes peer over de scheiding tussen de vla soorten op de bordjes.
Schep er een dot slagroom op.
Ed Westra zegt:
Het recept ziet er erg lekker uit. Ik ben zelf niet zo dol op chocoladevla maar Marion vind het erg lekker. Ik hhor graag nog wat van je. Emaladres: [email protected]
Ben inmiddels met pensioen en werk alleen zaterdag nog op de zaak. Onze 3 zoon runnen nu het bedrijf.
Ik hoor. MVG Ed & Marion