Je kunt deze advokaattaart gebruiken als dessert
maar ook als taart.
Recept
« Terug naar recepten
Advokaattaart
PT30M
Advokaattaart
Een heerlijk advokaattaart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Yvonne Frencken
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
9
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
vriendin
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Advokaattaart te bereiden
De springvorm bekleden met het bakpapier.
De Nescafé oplossen in een kopje gekookt water.
Dit over gieten in een platte schaal, de rum eronder roeren
(eventjes proeven met een lange vinger of het goed is
naar smaak, anders moet er nog een lepeltje erbij doen).
Slagroom kloppen met de vanillesuiker en daarna de
advokaat eronder roeren.
Doop de lange vingers heel eventjes in de koffierum.
Bedek dan de gehele bodem van de springvorm met de lange vingers.
Daar bovenop komt een laagje slagroom met advokaat.
Daarna weer een laagje lange vingers gedompeld
in de koffierum en bedekken met de rest van de
slagroomadvokaat en glad strijken.
Strooi rijkelijk de chocoladevlokken over de slagroomadvokaat en zet dan de taart in het vriesgedeelte van de koelkast
De volgende dag uit de koelkast halen, eventjes laten staan en uit de vorm halen.
Handig om hem direct al op een vlaschotel te schuiven.
TIP : Snijd hem direct in punten, maar zet hem wel weer terug in het vriesgedeelte van de koelkast.
Wil je hem gaan serveren, zeker 3 uur van tevoren uit de koelkast halen om te ontdooien.
Zou er eventueel nog iets over zijn, geen probleem.
Je kunt hem weer terugzetten in het vriesgedeelte van de koelkast.
Houdbaarheid is circa 2½ weken.
De Nescafé oplossen in een kopje gekookt water.
Dit over gieten in een platte schaal, de rum eronder roeren
(eventjes proeven met een lange vinger of het goed is
naar smaak, anders moet er nog een lepeltje erbij doen).
Slagroom kloppen met de vanillesuiker en daarna de
advokaat eronder roeren.
Doop de lange vingers heel eventjes in de koffierum.
Bedek dan de gehele bodem van de springvorm met de lange vingers.
Daar bovenop komt een laagje slagroom met advokaat.
Daarna weer een laagje lange vingers gedompeld
in de koffierum en bedekken met de rest van de
slagroomadvokaat en glad strijken.
Strooi rijkelijk de chocoladevlokken over de slagroomadvokaat en zet dan de taart in het vriesgedeelte van de koelkast
De volgende dag uit de koelkast halen, eventjes laten staan en uit de vorm halen.
Handig om hem direct al op een vlaschotel te schuiven.
TIP : Snijd hem direct in punten, maar zet hem wel weer terug in het vriesgedeelte van de koelkast.
Wil je hem gaan serveren, zeker 3 uur van tevoren uit de koelkast halen om te ontdooien.
Zou er eventueel nog iets over zijn, geen probleem.
Je kunt hem weer terugzetten in het vriesgedeelte van de koelkast.
Houdbaarheid is circa 2½ weken.
Mijn kookverhaal (Yvonne Frencken)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
y.frencken zegt:
Stukken advokaattaart over, zet deze terug in het vriesgedeelte v.d. koelkast. Krijg je weer bezoek , neem alleen eruit wat je denkt wat je nodig hebt. De rest laten staan in het vriesgedeelte.
De smaak van de taart wordt minder lekker door het steeds ontdooien en dan weer invriezen.
riekavan zegt:
anita43 zegt:
Dank je wel voor dit recept.
Groetjes van anita.
josina zegt:
rozaverschoor zegt:
josina zegt:
Ik maak het zeker met Pasen nog een keer.
Het is een topper!!!