KookJij

Afelia (specialiteit uit Cyprus)

Dit gerecht heb ik tijdens mijn vakantie op Cyprus leren kennen. Een voor mij totaal onbekend gerecht. Maar onbekend betekent voor mij niet onbemind. Na enig speurwerk bleek dat het helemaal niet zo moeilijk was om zelf te maken. En dus heb ik het thuis in mijn eigen keuken eens uitgeprobeerd. En ik kan jullie wel zeggen dat het precies zo smaakte zoals ik het op Cyprus gegeten heb.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 5 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Griekenland
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Afelia (specialiteit uit Cyprus) te bereiden

  1. Maak de korianderzaadjes fijn in een vijzel of gebruik eventueel korianderpoeder (ketoembar).
  2. Snijd het vlees in blokjes en meng het met de wijn en de koriander, zorg dat al het vlees onderstaat en voeg eventueel nog wat extra wijn toe.
  3. Laat het vlees 2 à 3 uur afgedekt in de koelkast marineren.
  4. Verhit de olie en bak het vlees aan.
  5. Giet de marinade erbij en laat het op een klein pitje ruim een uur zachtjes sudderen.
  6. Voeg, indien nodig, meer wijn of een beetje water toe.
  7. Als het vlees zacht is, kun je het serveren met de ingekookte wijn als saus.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Wilmie Willemse

Wilmie Willemse zegt:
Leuk Els, ik hoop dat je het lekker vindt. Lekker met een Griekse (aardappel)salade erbij. Succes ermee en groetjes van Wilmie.
Els Meeuwsen

Els Meeuwsen zegt:
Hallo Wilmie, lijkt me een lekker gerecht dus favo gezet en maken. Groet Els