Recept
« Terug naar recepten
Afelia (specialiteit uit Cyprus)
PT90M
Afelia (specialiteit uit Cyprus)
Dit gerecht heb ik tijdens mijn vakantie op Cyprus leren kennen. Een voor mij totaal onbekend gerecht. Maar onbekend betekent voor mij niet onbemind.
Na enig speurwerk bleek dat het helemaal niet zo moeilijk was om zelf te maken. En dus heb ik het thuis in mijn eigen keuken eens uitgeprobeerd.
En ik kan jullie wel zeggen dat het precies zo smaakte zoals ik het op Cyprus gegeten heb.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Griekenland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Afelia (specialiteit uit Cyprus) te bereiden
- Maak de korianderzaadjes fijn in een vijzel of gebruik eventueel korianderpoeder (ketoembar).
- Snijd het vlees in blokjes en meng het met de wijn en de koriander, zorg dat al het vlees onderstaat en voeg eventueel nog wat extra wijn toe.
- Laat het vlees 2 à 3 uur afgedekt in de koelkast marineren.
- Verhit de olie en bak het vlees aan.
- Giet de marinade erbij en laat het op een klein pitje ruim een uur zachtjes sudderen.
- Voeg, indien nodig, meer wijn of een beetje water toe.
- Als het vlees zacht is, kun je het serveren met de ingekookte wijn als saus.
Wilmie Willemse zegt: