Recept
« Terug naar recepten
Afrikaanse kipfilet met chilisaus
PT45M
Afrikaanse kipfilet met chilisaus
Een heerlijk afrikaanse kipfilet met chilisaus recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
16
Herkomst:
Zuid-Afrika
Keuken:
Afrikaanse
Bron:
afrikaans kookboek
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Afrikaanse kipfilet met chilisaus te bereiden
Zet de kipfilets op met 250 milliliter water, zout naar smaak, de helft van
de ui en een snufje tijm. Laat de kip circa 30 minuten zachtjes pocheren in
de afgedekte pan. Schep de kipfilets uit de pan, bestrijk ze met gesmolten
boter en bruin ze onder een hete grill.
Verhit de olie in een steelpan en fruit de rest van de ui. Voeg de rest van
de ingrediënten toe en laat het geheel nog 5 minuten zachtjes fruiten. Doe
een scheutje van het pocheervocht van de kip erbij en laat de saus 2 minuten
flink doorkoken.
Schik de kipfilets op een warme schaal, giet de chilisaus erover en dien op
met drooggekookte witte rijst.
de ui en een snufje tijm. Laat de kip circa 30 minuten zachtjes pocheren in
de afgedekte pan. Schep de kipfilets uit de pan, bestrijk ze met gesmolten
boter en bruin ze onder een hete grill.
Verhit de olie in een steelpan en fruit de rest van de ui. Voeg de rest van
de ingrediënten toe en laat het geheel nog 5 minuten zachtjes fruiten. Doe
een scheutje van het pocheervocht van de kip erbij en laat de saus 2 minuten
flink doorkoken.
Schik de kipfilets op een warme schaal, giet de chilisaus erover en dien op
met drooggekookte witte rijst.
claes stan zegt: