Recept
« Terug naar recepten
Afrikaner
PT120M
Afrikaner
Een heerlijk afrikaner recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Tante Ietje (1935)
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Afrikaner te bereiden
1).Klop de dooiers met de suiker en de vanille tot een wit schuimige massa.
2).Klop de vloeibaar gemaakte boter er door.
3).Cacao en bloem goed mengen en door een zeef over de eidooiers gooien en er goed door mengen en blijven roeren en kloppen tot een deeg ontstaat.
4).De eiwitten stijfkloppen en die weer door het beslag roeren.
5).Dit geheel gaat in een springvorm of een andersoortige taart vorm gedurende 30 - 45 minuten in de oven.
6).We hebben nu een dikke schijf chocoladecake en die wordt gesneden tot 3 platte chocolade cakes.
7).De eerste plak smeren we ruim in met kersengelei en we leggen de tweede plak cake daarop. Die smeren we ook in met ruim kersengelei en wordt de derde plak er opgelegd.
8).Die besmeren we ook met kersengelei en daar boven overheen met stijf geslagen room. Op de room verdelen we enkele ontpitte kersen.
2).Klop de vloeibaar gemaakte boter er door.
3).Cacao en bloem goed mengen en door een zeef over de eidooiers gooien en er goed door mengen en blijven roeren en kloppen tot een deeg ontstaat.
4).De eiwitten stijfkloppen en die weer door het beslag roeren.
5).Dit geheel gaat in een springvorm of een andersoortige taart vorm gedurende 30 - 45 minuten in de oven.
6).We hebben nu een dikke schijf chocoladecake en die wordt gesneden tot 3 platte chocolade cakes.
7).De eerste plak smeren we ruim in met kersengelei en we leggen de tweede plak cake daarop. Die smeren we ook in met ruim kersengelei en wordt de derde plak er opgelegd.
8).Die besmeren we ook met kersengelei en daar boven overheen met stijf geslagen room. Op de room verdelen we enkele ontpitte kersen.