KookJij

Afrikaner

Een heerlijk afrikaner recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 12 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Tante Ietje (1935)
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Afrikaner te bereiden

1).Klop de dooiers met de suiker en de vanille tot een wit schuimige massa.
2).Klop de vloeibaar gemaakte boter er door.
3).Cacao en bloem goed mengen en door een zeef over de eidooiers gooien en er goed door mengen en blijven roeren en kloppen tot een deeg ontstaat.
4).De eiwitten stijfkloppen en die weer door het beslag roeren.
5).Dit geheel gaat in een springvorm of een andersoortige taart vorm gedurende 30 - 45 minuten in de oven.
6).We hebben nu een dikke schijf chocoladecake en die wordt gesneden tot 3 platte chocolade cakes.
7).De eerste plak smeren we ruim in met kersengelei en we leggen de tweede plak cake daarop. Die smeren we ook in met ruim kersengelei en wordt de derde plak er opgelegd.
8).Die besmeren we ook met kersengelei en daar boven overheen met stijf geslagen room. Op de room verdelen we enkele ontpitte kersen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst