Recept
« Terug naar recepten
After eight taart, met zachte choco-mintcreme
PT60M
After eight taart, met zachte choco-mintcreme
Een heerlijk after eight taart, met zachte choco-mintcreme recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
nina Bonnet
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
16 personen
Categorieën:
- > Taarten, gebak & ijs - Taarten
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
29
Herkomst:
Onbekend
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe After eight taart, met zachte choco-mintcreme te bereiden
1. Bewaar 3 tabletten after eighgt. verwarm overige. after eight met 800 gr slagroom in een pannetje tot de chocolade is gesmolten. breng kort aan de kook. laat afkoelen en zet met een deksel op de pan een nacht weg.
2 neem springvorm en leg bakpapier op de bodem. scheid de eieren. beetje zout toevoegen en 5 el koud water aan de eiwitten en klop deze stijf. strooi de suiker en 1 zakje vanillesuiker er doorheen. meng de eierdooiers er 1 voor 1 doorheen.
zeef de bloem, cacao, en bakpoeder over de massa en schep het er doorheen. Strijk de massa uit in de springvorm en in de oven op (electrisch 175C en hetelucht 150, gas stand 2) voor 35 minuten. laat afkoelen.
Snijd de taart 2 maal overlangs door. Klop de choco-mint luchtig op en voeg overige vanille suiker en klopfix toe..
3. Sluit de springvorm om dem onderste laag en strijk er 1/4 van het chocomengse over.doe dit bij alle lagen en bovenop wat ligt golfpatroon .Zet de taart een uur koud weg.
4. klop 100 gram slagroom stijf (of kant en klare slagroom) en spuit er mooie toefjes van boven op de taart. snijd de overgebleven tabletten schuin door en versier de taart. eventueel kan je er nog wat munt over sprenkelen.
2 neem springvorm en leg bakpapier op de bodem. scheid de eieren. beetje zout toevoegen en 5 el koud water aan de eiwitten en klop deze stijf. strooi de suiker en 1 zakje vanillesuiker er doorheen. meng de eierdooiers er 1 voor 1 doorheen.
zeef de bloem, cacao, en bakpoeder over de massa en schep het er doorheen. Strijk de massa uit in de springvorm en in de oven op (electrisch 175C en hetelucht 150, gas stand 2) voor 35 minuten. laat afkoelen.
Snijd de taart 2 maal overlangs door. Klop de choco-mint luchtig op en voeg overige vanille suiker en klopfix toe..
3. Sluit de springvorm om dem onderste laag en strijk er 1/4 van het chocomengse over.doe dit bij alle lagen en bovenop wat ligt golfpatroon .Zet de taart een uur koud weg.
4. klop 100 gram slagroom stijf (of kant en klare slagroom) en spuit er mooie toefjes van boven op de taart. snijd de overgebleven tabletten schuin door en versier de taart. eventueel kan je er nog wat munt over sprenkelen.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
saskia zegt:
derbyke zegt:
saskia zegt:
Ook na een nacht wegzetten was het nog hetzelfde waterig? Al twee keer mislukt helaas. Cake is wel super gelukt.
saskia zegt:
Na een nacht laten staan is het ook nog steeds slap/waterig.
Iemand tips?
wies zegt:
En als je 900 ml (is ook 9 dl) slagroom gebruikt heb je iets meer creme om de taart af te werken.
Chiem zegt:
hennie03 zegt:
issabiela zegt:
Chiem zegt:
wies zegt:
Joy zegt:
Ik kan me niet voorstellen dat je een chocoladetaart kan maken met een halve eetlepel cacao.
Vandaar dat ik een ander recept gebruik.
De mint slagroom lukt wel.
Ik maak binnekort weer een cake en dan post ik er wel een foto van.
Ik ben gek op koken wie weet kom ik echt een keer kijken.
Je woont toch niet te ver van A'dam af.. groetjes
Wil zegt: