KookJij

Ajam Pandang

Een heerlijk Indonesisch gerecht met kip.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: indische kookcursus
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Ajam Pandang te bereiden

  1. Snijd de kipfilet in blokjes van ca. 3 cm.
  2. Was de lomboks en hak ze fijn. Schil de djahé en hak deze ook fijn.
  3. Pel de knoflook en hak ze fijn.
  4. Hak de tomaten fijn, meng ze met het water
    tot een glad geheel en roer ze door een zeef in de pan.
  5. Verwijder de harde bovenkant van de serehstengel, kneus hem met de stamper van de vijzel en leg er een knoop in.
  6. Wrijf de knoflook, lomboks, djahé en de koenjit fijn in de vijzel.
  7. Besprenkel de kip met het limoensap en laat dit minstens 1 uur marineren.
  8. Doe de kip bij het tomatenmengsel en voeg het fijngewreven kruidenmengsel en de serehstengel toe.
  9. Breng dit aan de kook en laat met deksel op de pan ca. 30 minuten sudderen.
  10. Voeg de santen toe, goed doorroeren en laat zonder deksel op de pan nog ca. 10 minuten zachtjes koken. Voor het serveren de sereh verwijderen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Indra

Indra zegt:
Ziet er heerlijk uit! Ik vraag me alleen af of de naam klopt. Je hebt Ajam “Pangang“ (geroosterde kip) en je hebt “Pandan” de naam van de plant met heerlijke geur
djuava1

djuava1 zegt:
Erg lekker en bedankt.