Recept
« Terug naar recepten
Ajam Pandang
PT60M
Ajam Pandang
Een heerlijk Indonesisch gerecht met kip.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
15
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
indische kookcursus
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ajam Pandang te bereiden
- Snijd de kipfilet in blokjes van ca. 3 cm.
- Was de lomboks en hak ze fijn. Schil de djahé en hak deze ook fijn.
- Pel de knoflook en hak ze fijn.
- Hak de tomaten fijn, meng ze met het water
tot een glad geheel en roer ze door een zeef in de pan. - Verwijder de harde bovenkant van de serehstengel, kneus hem met de stamper van de vijzel en leg er een knoop in.
- Wrijf de knoflook, lomboks, djahé en de koenjit fijn in de vijzel.
- Besprenkel de kip met het limoensap en laat dit minstens 1 uur marineren.
- Doe de kip bij het tomatenmengsel en voeg het fijngewreven kruidenmengsel en de serehstengel toe.
- Breng dit aan de kook en laat met deksel op de pan ca. 30 minuten sudderen.
- Voeg de santen toe, goed doorroeren en laat zonder deksel op de pan nog ca. 10 minuten zachtjes koken. Voor het serveren de sereh verwijderen.
Indra zegt: