Recept
« Terug naar recepten
Ajam panggang (voor traditioneel indische rijsttafel)
PT90M
Ajam panggang (voor traditioneel indische rijsttafel)
Een heerlijk ajam panggang (voor traditioneel indische rijsttafel) recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jacko Cornelissen
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
eigen keuken
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ajam panggang (voor traditioneel indische rijsttafel) te bereiden
Uien en knoflook in vijzel fijnwrijven. Olie verhitten en uimengsel 5-10 minuten bakken. kemiriepasta, ketoembar, koenjit, laos, tamarinde, trassi, salam, sereh en rode peper toevoegen en mengsel in ±5 minuten droogbakken.
Kip toevoegen en in 5-10 minuten rondom aanbakken.2-3 dl water en bouillontabletten toevoegen.
Kip met deksel op de pan ±30 minuten sudderen, saus af en toe over kip scheppen. Kokosmelk en suiker toevoegen en al roerend± 5 minuten zachtjes laten koken.
Grill voorverwarmen op hoogste stand. Kip in ovenschaal leggen. Saus al roerende iets laten inkoken en over kip scheppen.
Kip onder grill in ±10 minuten goudbruin en knapperig roosteren, af en toe keren en saus erover scheppe
Kip toevoegen en in 5-10 minuten rondom aanbakken.2-3 dl water en bouillontabletten toevoegen.
Kip met deksel op de pan ±30 minuten sudderen, saus af en toe over kip scheppen. Kokosmelk en suiker toevoegen en al roerend± 5 minuten zachtjes laten koken.
Grill voorverwarmen op hoogste stand. Kip in ovenschaal leggen. Saus al roerende iets laten inkoken en over kip scheppen.
Kip onder grill in ±10 minuten goudbruin en knapperig roosteren, af en toe keren en saus erover scheppe