Recept
« Terug naar recepten
Ajam penikie (panikie)
PT100M
Ajam penikie (panikie)
Een heerlijk ajam penikie (panikie) recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jacko Cornelissen
Bereidingstijd:
100 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
www.kookotheek.com/indisch/kip/ajam_penikie.htm
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ajam penikie (panikie) te bereiden
Snijd de uien en knoflook fijn.
Snijd de lomboks in ringetjes.
Fruit de uien, knoflook en lomboks in de olie gaar.
Bak de kip om en om lichtbruin.
Voeg de sereh, djahé en suiker bij de kip blus dit af met water.
En laat dit een 30 minuten sudderen.
Voeg nu de uien, knoflook en lomboks toe aan de kip.
Laat ook de santen smelten bij de kip.
Laat het geheel nog eens 30 minuten sudderen.
Eventueel wat water toevoegen als het water te snel verdampt.
Opdienen met rijst.
Snijd de lomboks in ringetjes.
Fruit de uien, knoflook en lomboks in de olie gaar.
Bak de kip om en om lichtbruin.
Voeg de sereh, djahé en suiker bij de kip blus dit af met water.
En laat dit een 30 minuten sudderen.
Voeg nu de uien, knoflook en lomboks toe aan de kip.
Laat ook de santen smelten bij de kip.
Laat het geheel nog eens 30 minuten sudderen.
Eventueel wat water toevoegen als het water te snel verdampt.
Opdienen met rijst.
bametz-saffrie zegt: