KookJij

Ajam penikie (panikie)

Een heerlijk ajam penikie (panikie) recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 100 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: www.kookotheek.com/indisch/kip/ajam_penikie.htm
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Ajam penikie (panikie) te bereiden

Snijd de uien en knoflook fijn.
Snijd de lomboks in ringetjes.
Fruit de uien, knoflook en lomboks in de olie gaar.
Bak de kip om en om lichtbruin.
Voeg de sereh, djahé en suiker bij de kip blus dit af met water.
En laat dit een 30 minuten sudderen.
Voeg nu de uien, knoflook en lomboks toe aan de kip.
Laat ook de santen smelten bij de kip.
Laat het geheel nog eens 30 minuten sudderen.
Eventueel wat water toevoegen als het water te snel verdampt.
Opdienen met rijst.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

bametz-saffrie

bametz-saffrie zegt:
Lekkere recept, hoor. Misschien wel leuk om te weten over ayam paniki: het heeft niets met "paniek" te maken, maar eigenlijk is het recept voor het bereiden van vleermuizen. Tja,dat weten veel mensen niet, en mij is het niet aanlokkelijk, maar inplaats daarvan heeft men dit recept besteed aan kip en dát is wél lekker; Heb dit verhaal op Bali gehoord;)