Recept
« Terug naar recepten
Ajam Roedjak (kipgerecht)
PT45M
Ajam Roedjak (kipgerecht)
Een heerlijk ajam roedjak (kipgerecht) recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jacko Cornelissen
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
- personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
eigen keuken
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ajam Roedjak (kipgerecht) te bereiden
Voorbereiding
Begin de bereiding van dit streekrecept met het in stukken snijden van de kipfilet. Verhit vervolgens wat olie in de wok en bak de kipstukjes op hoog vuur goed aan.
Snijd ondertussen de ui fijn en pers de teentjes knoflook. Haal dan de kip uit de pan en fruit de ui in deze pan kort aan. Voeg vervolgens de tomatenpuree toe en laat dit kort pruttelen.
Bereidingswijze
Voeg dan de knoflook, sambal badjak, ketjap manis, bruine suiker, laos, vetsin en djahé toe. Laat dit geheel even pruttelen zodat een licht gebonden saus ontstaat. Als de saus te dik wordt kun je deze aanlengen met wat water. Schep vervolgens de stukjes kip door deze saus.
Schenk als laatste een scheutje kokosmelk erbij
Begin de bereiding van dit streekrecept met het in stukken snijden van de kipfilet. Verhit vervolgens wat olie in de wok en bak de kipstukjes op hoog vuur goed aan.
Snijd ondertussen de ui fijn en pers de teentjes knoflook. Haal dan de kip uit de pan en fruit de ui in deze pan kort aan. Voeg vervolgens de tomatenpuree toe en laat dit kort pruttelen.
Bereidingswijze
Voeg dan de knoflook, sambal badjak, ketjap manis, bruine suiker, laos, vetsin en djahé toe. Laat dit geheel even pruttelen zodat een licht gebonden saus ontstaat. Als de saus te dik wordt kun je deze aanlengen met wat water. Schep vervolgens de stukjes kip door deze saus.
Schenk als laatste een scheutje kokosmelk erbij