KookJij

Ajam Sereh

Een heerlijk ajam sereh recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Ajam Sereh te bereiden

1).Doe alle ingredienten in een keukenblender en draai daarvan een dunne homogene pasta.
2).Kerf het kippenvlees in en wrijf het goed in met de marinade, vooral goed in de inkepingen.
3).Doe in plastic (zak) en zet de nacht over in de koeling
4).
Kwast ze dan nog even in met het restje olie. Zet ze vlak onder de ovengrill en laat ze 8 1/2 minuut roosteren aan de eerste zijde en 6 1/2 minuut aan de tweede zijde.
Let op dat ze niet verbranden.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

In plaats van kip kunnen we ook vis gebruiken en varkensvlees.
In plaats van de ovengrill, kun je ook een grillpan gebruiken.
Pas in de andere gevallen wel de grill-tijd aan.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

chrislammeree

chrislammeree zegt:
Jan A van der Hoeden. Dat is lang geleden/ Tonny Leeflang enz. op culinaire site. Helaas, weg! Laatst nog gekeken, verpest door enge mensen. Jammer. Waar staan jouw recepten nu?