In plaats van kip kunnen we ook vis gebruiken en varkensvlees.
In plaats van de ovengrill, kun je ook een grillpan gebruiken.
Pas in de andere gevallen wel de grill-tijd aan.
Recept
« Terug naar recepten
Ajam Sereh
PT50M
Ajam Sereh
Een heerlijk ajam sereh recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ajam Sereh te bereiden
1).Doe alle ingredienten in een keukenblender en draai daarvan een dunne homogene pasta.
2).Kerf het kippenvlees in en wrijf het goed in met de marinade, vooral goed in de inkepingen.
3).Doe in plastic (zak) en zet de nacht over in de koeling
4).
Kwast ze dan nog even in met het restje olie. Zet ze vlak onder de ovengrill en laat ze 8 1/2 minuut roosteren aan de eerste zijde en 6 1/2 minuut aan de tweede zijde.
Let op dat ze niet verbranden.
2).Kerf het kippenvlees in en wrijf het goed in met de marinade, vooral goed in de inkepingen.
3).Doe in plastic (zak) en zet de nacht over in de koeling
4).
Kwast ze dan nog even in met het restje olie. Zet ze vlak onder de ovengrill en laat ze 8 1/2 minuut roosteren aan de eerste zijde en 6 1/2 minuut aan de tweede zijde.
Let op dat ze niet verbranden.
chrislammeree zegt: