Recept
« Terug naar recepten
Algerijnse notenkoekjes
PT20M
Algerijnse notenkoekjes
Een heerlijk algerijnse notenkoekjes recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Algerijnse notenkoekjes te bereiden
Verwarm de oven voor op 230 graden.
Hak de noten fijn (of in een blender) en mix met de suiker.
Smelt de boter.
Zeef de bloem in een grote kom of op je werkvlak, maak een kuiltje in het midden en schenk daar de boter in. Kneed met je handen tot een deeg. Voeg het water toe en kneed tot het glad is.
Rol het deeg uit, snijd of steek grote rondjes van ca. 7,5cm uit en leg in elk rondje 1 tl van het suiker/notenmengsel in het midden.
Rol elk rondje op tot een 'worstje'. Leg ze op een ingevette bakplaat en bak in ongeveer 10 minuten goudbruin en gaar.
Rol de koekjes door de poedersuiker zodra ze uit de oven komen, laat verder afkoelen op een rek.
Hak de noten fijn (of in een blender) en mix met de suiker.
Smelt de boter.
Zeef de bloem in een grote kom of op je werkvlak, maak een kuiltje in het midden en schenk daar de boter in. Kneed met je handen tot een deeg. Voeg het water toe en kneed tot het glad is.
Rol het deeg uit, snijd of steek grote rondjes van ca. 7,5cm uit en leg in elk rondje 1 tl van het suiker/notenmengsel in het midden.
Rol elk rondje op tot een 'worstje'. Leg ze op een ingevette bakplaat en bak in ongeveer 10 minuten goudbruin en gaar.
Rol de koekjes door de poedersuiker zodra ze uit de oven komen, laat verder afkoelen op een rek.