Gegeten met een verse worst en rode uiensaus
Met een heerlijke rosé uit de Provence.
Recept
« Terug naar recepten
Aligot
PT50M
Aligot
Aligot is een Franse aardappelpuree met verschillende kazen en wordt aan tafel geknipt boven je bord.
Recept van:
Els Meeuwsen
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Frankrijk
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aligot te bereiden
•Aardappelen schillen en met zout opzetten en gaar koken.
•Kazen raspen.
•Aardappelen door de pureeknijper, boter doorroeren met de uitgeperste knoflook.
•Op een laag vuur de kazen doorroeren, daarna de crème erdoor.
•Ca.15 min. doorroeren (steeds dezelfde kant op).
•Af en toe omhoog halen om een glanzende puree te krijgen.
•Kazen raspen.
•Aardappelen door de pureeknijper, boter doorroeren met de uitgeperste knoflook.
•Op een laag vuur de kazen doorroeren, daarna de crème erdoor.
•Ca.15 min. doorroeren (steeds dezelfde kant op).
•Af en toe omhoog halen om een glanzende puree te krijgen.
Tania zegt: