KookJij

Alu gobi

Een heerlijk alu gobi recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: India
Keuken: Oosterse
Bron: tunke
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Alu gobi te bereiden

Bloemkool wassen en in roosjes van 5 cm. verdelen, aardappelen wassen en in blokjes van 3 cm. snijden. De uien snipperen. De gember raspen, de tomaten in vieren snijden en de chilipepers snipperen.
In een braadpan de olie verhitten ,voeg daaraan toe de vijfkruidenmix en de uien. Rustig bakken totdat de uien goudbruin kleuren. Voeg de blokjes aardappel, bloemkoolroosjes en chilipepers toe en bak ze al omscheppend ong. 3 min. aan. Doe de kurkuma, komijn, paprika, chilipoeder en gember erbij en bak nog 3-4 min.
Voeg de tomaten, erwten en yoghurt toe. Vermeng alles goed en giet er 2 dl. water bij. Laat het gerecht ong. 20 min. koken en bestrooi het tot slot met de garam masala.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

bosland

bosland zegt:
lekker
lothar

lothar zegt:
Beste Saskia,

Garam Masala kan je gewoon in de winkel kopen bij de kruiden. Wij kopen het altijd in de Delhaize.
een zeer belangrijk kruid in vele indiase gerechten.

groetjes,
Lothar
Saskia

Saskia zegt:
Het klinkt erg lekker :)
Hoe kom je aan garam masala, kan je dat ergens kopen of moet je dat zelf maken?
Groetjes Saskia ;)