Recept
« Terug naar recepten
Alu gobi
PT40M
Alu gobi
Een heerlijk alu gobi recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
India
Keuken:
Oosterse
Bron:
tunke
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Alu gobi te bereiden
Bloemkool wassen en in roosjes van 5 cm. verdelen, aardappelen wassen en in blokjes van 3 cm. snijden. De uien snipperen. De gember raspen, de tomaten in vieren snijden en de chilipepers snipperen.
In een braadpan de olie verhitten ,voeg daaraan toe de vijfkruidenmix en de uien. Rustig bakken totdat de uien goudbruin kleuren. Voeg de blokjes aardappel, bloemkoolroosjes en chilipepers toe en bak ze al omscheppend ong. 3 min. aan. Doe de kurkuma, komijn, paprika, chilipoeder en gember erbij en bak nog 3-4 min.
Voeg de tomaten, erwten en yoghurt toe. Vermeng alles goed en giet er 2 dl. water bij. Laat het gerecht ong. 20 min. koken en bestrooi het tot slot met de garam masala.
In een braadpan de olie verhitten ,voeg daaraan toe de vijfkruidenmix en de uien. Rustig bakken totdat de uien goudbruin kleuren. Voeg de blokjes aardappel, bloemkoolroosjes en chilipepers toe en bak ze al omscheppend ong. 3 min. aan. Doe de kurkuma, komijn, paprika, chilipoeder en gember erbij en bak nog 3-4 min.
Voeg de tomaten, erwten en yoghurt toe. Vermeng alles goed en giet er 2 dl. water bij. Laat het gerecht ong. 20 min. koken en bestrooi het tot slot met de garam masala.
bosland zegt: