KookJij

Amandel-yoghurtcake

Een heerlijk amandel-yoghurtcake recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Cake
  2. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Vriendin
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Amandel-yoghurtcake te bereiden

Verwarm de oven voor op 175ºC.
Maal in de keukenmachine de amandelen tot poeder.
Klop met een mixer de eidooiers met 175 gram suiker bleekgeel en romig. Meng er de amandelpoeder, yoghurt, boter en griesmeel door.
Boen de sinaasappel schoon en rasp boven het yoghurtmengsel de schil er dun af (alleen het oranje).
Klop in een andere schone kom de eiwitten met een mixer stijf. Schep de eiwitten door het yoghurtmengsel.
Bekleed de bodem van de taartvorm met bakpapier en schenk het beslag in de vorm. Bak de cake 30-35 minuten in de oven gaar en goudbruin.
Maak intussen de siroop: Pers de sinaasappel uit en breng het sap met de rest van de suiker aan de kook. Laat het mengsel 3-4 minuten zacht koken en haal de pan van het vuur.
Haal de cake uit de oven en prik gaatjes in de bovenkant (bijv. met een sateprikker).
Schenk de siroop over de cake en laat afkoelen.
Snijd de cake in punten en serveer met lobbig geslagen slagroom.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst