Recept
« Terug naar recepten
Amandelbeignets met honingsaus
PT50M
Amandelbeignets met honingsaus
Een heerlijk amandelbeignets met honingsaus recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Inge Deyck
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
nvt personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Amandelbeignets met honingsaus te bereiden
Zeef de bloem met de gist en een snuifje zout. Maak in het midden een kuiltje. Strooi er het vanillesuiker en amandelpoeder in. Meng goed.
Schenk er in een straaltje het water bij en roer tot een glad beslag. Dek af en laat 45 min. rusten.
Schep met een dessertlepel hoopjes van het beslag in de hete frituur (175°C). Bak de beignets in 3 tot 4 min. goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Saus:
Verwarm op een zacht vuur de honing met water, citroensap en de kaneelpoeder.
Schenk de lauwe sus over de warme beignets en dien op.
Schenk er in een straaltje het water bij en roer tot een glad beslag. Dek af en laat 45 min. rusten.
Schep met een dessertlepel hoopjes van het beslag in de hete frituur (175°C). Bak de beignets in 3 tot 4 min. goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Saus:
Verwarm op een zacht vuur de honing met water, citroensap en de kaneelpoeder.
Schenk de lauwe sus over de warme beignets en dien op.
hans klok zegt: