Deze koekjes worden in Italie in amaretto gedoopt en opgegeten, gewoon zalig.
Natuurlijk ook lekker met een kopje verse chocolademelk.
Recept
« Terug naar recepten
Amandelbiscotti's
PT50M
Amandelbiscotti's
Een heerlijk amandelbiscotti's recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Inge Deyck
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
nvt personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Amandelbiscotti's te bereiden
Klop de suiker en eieren op tot een luchtig wit beslag. Voeg de bloem en zout toe en meng goed. Voeg de amandelen en abrikozen toe en kneed het deeg verder met de hand.
Rol het op tot 2 rollen van 3 cm. doorsnee.
Bak 20 min. in een voorverwarmde oven van 180°.
Haal de rollen uit de oven en snij ze in plakjes van 1 à 1,5 cm. dikte.
Leg de koekjes weer op de bakplaat en bak nog 5 min. op 150°C, draai ze om en bak nog 5 min.
Rol het op tot 2 rollen van 3 cm. doorsnee.
Bak 20 min. in een voorverwarmde oven van 180°.
Haal de rollen uit de oven en snij ze in plakjes van 1 à 1,5 cm. dikte.
Leg de koekjes weer op de bakplaat en bak nog 5 min. op 150°C, draai ze om en bak nog 5 min.
Mijn kookverhaal (Inge Deyck)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
elly5 zegt:
elly5 zegt:
karola zegt:
inged zegt:
Inderdaad het is waar wat elly zegt, dit had ik zelfs in mijn kookverhaal verteld. Het zijn inderdaad harde koekjes, typisch iets van Italie, daar om ook in de amaretto.:)
elly5 zegt:
karola zegt:
inged zegt:
Inderdaad ik ben het zout vergeten te vermelden, dit is intussen al verbeterd:?.
Bedankt Elly voor het vermelden.
Groetjes Inge