KookJij

Amandelbiscotti's

Een heerlijk amandelbiscotti's recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: nvt personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Amandelbiscotti's te bereiden

Klop de suiker en eieren op tot een luchtig wit beslag. Voeg de bloem en zout toe en meng goed. Voeg de amandelen en abrikozen toe en kneed het deeg verder met de hand.
Rol het op tot 2 rollen van 3 cm. doorsnee.
Bak 20 min. in een voorverwarmde oven van 180°.
Haal de rollen uit de oven en snij ze in plakjes van 1 à 1,5 cm. dikte.
Leg de koekjes weer op de bakplaat en bak nog 5 min. op 150°C, draai ze om en bak nog 5 min.

Mijn kookverhaal (Inge Deyck)

Deze koekjes worden in Italie in amaretto gedoopt en opgegeten, gewoon zalig.
Natuurlijk ook lekker met een kopje verse chocolademelk.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

inged

inged zegt:
Sorry iedereen,
Inderdaad ik ben het zout vergeten te vermelden, dit is intussen al verbeterd:?.
Bedankt Elly voor het vermelden.
Groetjes Inge
elly5

elly5 zegt:
Hallo Inge, Ik heb ze nu gemaakt en inderdaad het zout moet erbij zoals in elke koek. Ook heb ik de abrikozen heel fijn gesneden anders had ik niet geweten hoe ik ze had moeten verwerken want het was toch wel een droge boel, maar erg lekker. groetjes elly.:p:D:D
elly5

elly5 zegt:
beste Carola, ik heb ze nog niet gemaakt maar je hebt gelijk er moet natuurlijk een mespuntje zout in. gr. Elly
karola

karola zegt:
Hallo inged,dat ze hard zijn is niet zo erg, maar ze smaakten erg flauw. Ik heb me echt helemaal aan het recept gehouden Gr. Karola
inged

inged zegt:
Hallo Karola,
Inderdaad het is waar wat elly zegt, dit had ik zelfs in mijn kookverhaal verteld. Het zijn inderdaad harde koekjes, typisch iets van Italie, daar om ook in de amaretto.:)
elly5

elly5 zegt:
Beste Karola het klopt dat ze hard zijn, je moet ze ook in de koffie dopen of in amaretto zoals de italianen. Gr. Elly
karola

karola zegt:
ik heb ze gemaakt, maar ze waren niet erg lekker. Ze smaakten nauwelijks naar amandelen en waren erg hard
elly5

elly5 zegt:
ik ben dol op deze koekjes en ga ze nu zelf bakken. mmmmmmmmm