Recept
« Terug naar recepten
Amandelbroodjes
PT25M
Amandelbroodjes
Een heerlijk amandelbroodjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lidia V
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
boodschappen.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Amandelbroodjes te bereiden
Maak van de amandelspijs 4 rolletjes die iets korter zijn dan de deegplakjes. Laat het bladerdeeg circa 10 minuten ontdooien. Verwarm de oven voor op 190ºC.
Leg de plakjes bladerdeeg naast elkaar. Leg op elk plakje een rolletje spijs. Bevochtig de randen van het deeg en vouw de plakjes dubbel. Bestrijk de bovenkanten met losgeklopt ei en bestrooi met suiker. Leg de broodjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze circa 25 minuten in de voorverwarmde oven.
Leg de plakjes bladerdeeg naast elkaar. Leg op elk plakje een rolletje spijs. Bevochtig de randen van het deeg en vouw de plakjes dubbel. Bestrijk de bovenkanten met losgeklopt ei en bestrooi met suiker. Leg de broodjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze circa 25 minuten in de voorverwarmde oven.