Recept
« Terug naar recepten
Amandelcakejes (12 stuks)
PT20M
Amandelcakejes (12 stuks)
Een heerlijk amandelcakejes (12 stuks) recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Joyce van Halen
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Onbekend
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Amandelcakejes (12 stuks) te bereiden
1. Verwarm de oven voor op 200°C.
2. Maal de amandelen in keukenmachine of in vijzel fijn.
3. Schep in een grote kom de bloem, poedersuiker (1 eetlepel bewaren), amandelmeel en limoenrasp door elkaar.
4. Klop in een vetvrije kom eiwitten met mespunt zout schuimig maar niet stevig.
5. Spatel de eiwitten door de droge ingrediënten.
6. Roer de boter voorzichtig door het amandelmengsel.
7. Vul de vormpjes voor twee derde met beslag.
8. Bak in 20-25 minuten, in het midden van de oven, goudbruin.
9. Laat de cakejes 5 minuten in het vormpje zitten.
10. Daarna op een rek laten uitdampen.
11. Bestrooi de cakejes met de rest van de poedersuiker.
2. Maal de amandelen in keukenmachine of in vijzel fijn.
3. Schep in een grote kom de bloem, poedersuiker (1 eetlepel bewaren), amandelmeel en limoenrasp door elkaar.
4. Klop in een vetvrije kom eiwitten met mespunt zout schuimig maar niet stevig.
5. Spatel de eiwitten door de droge ingrediënten.
6. Roer de boter voorzichtig door het amandelmengsel.
7. Vul de vormpjes voor twee derde met beslag.
8. Bak in 20-25 minuten, in het midden van de oven, goudbruin.
9. Laat de cakejes 5 minuten in het vormpje zitten.
10. Daarna op een rek laten uitdampen.
11. Bestrooi de cakejes met de rest van de poedersuiker.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
jvanhalen zegt:
assy54 zegt:
bengel6300 zegt:
kristi zegt: