Recept
« Terug naar recepten
Amandelgebakjes met olijven en Saint Albray
PT30M
Amandelgebakjes met olijven en Saint Albray
Een heerlijk amandelgebakjes met olijven en saint albray recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
ilovecheese
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Amandelgebakjes met olijven en Saint Albray te bereiden
- Smelt de boter op een zacht vuur in een steelpan, zet het vuur uit en laat de boter afkoelen.
- Meng de bloem en het amandelpoeder in een kom, roer er de eieren en de gesmolten boter onder en leng aan met de melk.
- Verwarm de oven voor op 180°C (th. 6).
- Snij de olijven in ringetjes en voeg die samen met de pijnboompitten toe aan het deeg. Kruid met peper, maar geen zout (de olijven en de Saint Albray zijn al zout).
- Snij de Saint Albray in blokjes, voeg die toe en meng alles voorzichtig.
- Verdeel het deeg over 12 siliconenvormpjes.
- Zet 20 minuten in de oven. Haal de gebakjes uit de oven, laat ze afkoelen en haal ze uit hun vorm. Serveer lauw of koud.