Recept
« Terug naar recepten
Amandelmeringues met karamelroom
PT80M
Amandelmeringues met karamelroom
Een heerlijk amandelmeringues met karamelroom recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
80 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
10
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
libelle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Amandelmeringues met karamelroom te bereiden
Meng voor de meringues 60 gram suiker en 60 gram poedersuiker. Klop de eiwitten stijf met een snufje zout. Spatel er het suikermengsel en daarna de gemalen amandelen door. Schep dit eiwitmengsel in een spuitzak met gladde spuitmond en spuit op een met bakpapier beklede bakplaat 16 cirkels van 8 cm. doorsnede. Bak de cirkels 1 uur in het midden van een voorverwarmde oven op 150 graden. Schakel de oven terug naar 120 graden als de cirkels te donker worden. Laat de meringues op een rooster afkoelen. Verwarm voor de vulling in een pan met dikke bodem 35 gram suiker met de honing en 3 eetlepels water op zacht vuur en laat dit mengsel lichtbruin karameliseren. Roer er 4 eetlepels slagroom door en blijf roeren tot het mengsel weer glad wordt. Laat dit afkoelen. Klop 31/2 deciliter slagroom stijf en roer het karamelmengsel erdoor. Schep het karamelmengsel in een spuitzak met grove spuitmond. Spuit een dikke laag karamelroom op 8 cirkels. Rooster de geschaafde amandelen lichtbruin in een droge koekenpan en strooi ze over de meringues. Bestuif ze dun met poedersuiker.
Rosa-lyn zegt: