Recept
« Terug naar recepten
Amandelrozetten
PT30M
Amandelrozetten
Een heerlijk amandelrozetten recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
30 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Amandelrozetten te bereiden
De oven voorverwarmen op 175 graden. Een bakplaat met bakpapier bekleden. De marsepein kneden tot deze zacht is. Het eiwit stijfkloppen en de poedersuiker erdoor mengen. Geleidelijk door de marsepein kneden. De massa in een spuitzak met grote stervormige spuitmond scheppen. Kleine rozetten op de bakplaat spuiten. Fijngesneden gekonfijte kersen of noten erop leggen, Iets onder het midden in de oven 15 minuten bakken. Op de bakplaat laten afkoelen.
rob zegt: