Recept
« Terug naar recepten
Amandelspijs
PT30M
Amandelspijs
Een heerlijk amandelspijs recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Doriet Janssen
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
nvt personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Doriet Janssen
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Amandelspijs te bereiden
Breng de ongepelde amandelen aan de kook met water, als het water kookt kan de warmtebron uit.
Giet ze af en knijp de amandelen uit de schil, dit gaat vrij makkelijk en spreid ze uit op een bakblik, laat ze goed drogen op de verwarming of in een warme oven (niet bruin kleuren). Als ze weer droog en koud zijn doe je ze in de keukenmachine met de overige ingrediënten en maal alles fijn, laat dit mengsel koel en afgedekt een week staan en de spijs is klaar voor gebruik, óf voor portiegewijs in te vriezen.
Giet ze af en knijp de amandelen uit de schil, dit gaat vrij makkelijk en spreid ze uit op een bakblik, laat ze goed drogen op de verwarming of in een warme oven (niet bruin kleuren). Als ze weer droog en koud zijn doe je ze in de keukenmachine met de overige ingrediënten en maal alles fijn, laat dit mengsel koel en afgedekt een week staan en de spijs is klaar voor gebruik, óf voor portiegewijs in te vriezen.
Mijn kookverhaal (Doriet Janssen)
Dit heb ik altijd op voorraad in de diepvries voor appeltaart, banketstaaf, kerstbrood of gevulde perzik uit de oven. (zie recept) Is heel goed houdbaar in de diepvries.
Doriet Janssen zegt: