KookJij

Amandelspijs en Frangipane

Een heerlijk amandelspijs en frangipane recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 6 - 8 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Amandelspijs en Frangipane te bereiden

1).Meng het amandelmeel met de suiker, het ei en het eiwit en doe er vervolgens bij de citroensap en -rasp en zoveel water als nodig is, maar niet meer dan 25 cc. Evt.amandelextract toevoegen.Blijf roeren tot een stijve homogene massa is ontstaan. Dit noemen we dan amandelspijs.
***
Voor de frangipane:
2).De roomboter voorzichtig laten smelten en dan weer af laten koelen
3).Het ei door de amandelspijs roeren die op kamertemperatuur is gebracht, vervolgens de citroenrasp er door roeren.
4).De afgekoelde gesmolten boter door het mengsel roeren en net zo lang blijven roeren tot een homogene stijve massa is ontstaan.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Amandelspijs en frangipane kunnen worden gebruikt in cakejes, taartjes, kerstbroden, paasbroden, enz., enz..

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

rozaverschoor

rozaverschoor zegt:
Jij hebt altijd verfijnde recepten!
Groeten Roza.