Ik wilde gewoon wat "Sinterklaas"lekkers.
Ik had er trouwens ook nog wat uitgeperst limoensap door gedaan, daar ik dat erg lekker vind.
Recept
« Terug naar recepten
Speculaastaartje
PT60M
Speculaastaartje
Natuurlijk wil je, als je kha of kha-beperkt eet, ook speculaas eten!!!
Deze is echt heerlijk!
Recept van:
Gea Bruining
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
9 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
1,2 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Koolhydraat dieet, op weg naar een goede gezondheid
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Speculaastaartje te bereiden
- Mix de boter op hoge snelheid romig en
- voeg dan de vanille en de kaneel toe en roer dat er goed door.
- Voeg het ei er door en mix goed.
- Vermeng het amandelmeel met de koekkruiden en het zout en
- doe dit bij het beslagje.
- Doe het geheel in een ingevette vorm en strijk het plat met een natgemaakte achterkant van een lepel.
- Klop een eierdooier los en
- strijk dit over je koek.
- Verwarm de oven op 160 graden.
- Versier je koek met halve amandelen of amandelschilvers.
- Ongeveer 35/40 minuten in de oven.
- Voel of het al wat stevig aanvoelt, anders nog wat langer.
Mijn kookverhaal (Gea Bruining)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Hilde Dumont zegt:
Amandelmeel is glutenvrij. De naam zegt het eigenlijk al: het is gemaakt van amandelen. Amandelmeel kun je makkelijk zelf maken door amandelen zeer fijn te malen in een keukenmachine. Amandelmeel kun je in cakes proberen te vervangen door bloem wanneer je geen speciaal dieet hoeft te volgen. Je kunt hiervoor onderstaande vergelijking aanhouden:
1 1/2 cup amandelmeel = 1 cup bloem. Hopelijk ben je een beetje verder geholpen. ;-)
Groetjes Hilde Kookjij
Anna Koudys zegt:
Hilde Dumont zegt:
Gea Bruining zegt:
Anna Koudys zegt:
Gea zegt: