Recept
« Terug naar recepten
Amarena muffins
PT50M
Amarena muffins
Een heerlijk amarena muffins recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Ryanne Looijen
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
925 kCal energie
13 Gram eiwit
64 Gram vet
77 Gram koolhydraten
13 Gram eiwit
64 Gram vet
77 Gram koolhydraten
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Onbekend
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Amarena muffins te bereiden
Vet een muffinblik in. Splits de eieren. Kneed 100 g boter met 80 g poedersuiker, 1 eierdooier en de bloem. Laat het deeg ± 2 uur rusten op een koele plaats.
Rol het deef uit, steek er 12 rondjes uit. Leg ze in de holten van een muffinblik.
Verwarm de oven voor op 180°C. Smelt de couverture. Snijd de amandelspijs en de kersen in stukjes. Klop de rest vd boter, couverutre en de overgebleven eierdooier schuimig. Klop de eiwitten stijf en voeg er al kloppend langzaam de rest van de suiker toe. Roer amandelen, maïzena, amandelspijs en kersen door het mengsel en spatel de stijf geslagen eiwitten door.
Schep het mengsel in het muffinblik en bak de muffins ± 25 min. Laat ze 5 min afkoelen. Garneer de muffins met rozetjes slagroom, kersen en siroop.
Rol het deef uit, steek er 12 rondjes uit. Leg ze in de holten van een muffinblik.
Verwarm de oven voor op 180°C. Smelt de couverture. Snijd de amandelspijs en de kersen in stukjes. Klop de rest vd boter, couverutre en de overgebleven eierdooier schuimig. Klop de eiwitten stijf en voeg er al kloppend langzaam de rest van de suiker toe. Roer amandelen, maïzena, amandelspijs en kersen door het mengsel en spatel de stijf geslagen eiwitten door.
Schep het mengsel in het muffinblik en bak de muffins ± 25 min. Laat ze 5 min afkoelen. Garneer de muffins met rozetjes slagroom, kersen en siroop.