Recept
« Terug naar recepten
Amaretto lange vinger taart
PT45M
Amaretto lange vinger taart
Een heerlijk amaretto lange vinger taart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
1TRUDI 1TROMPERT
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
22
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Amaretto lange vinger taart te bereiden
De taart bestaat uit 4 lagen+ chocorasp
Leg het bakpapier op de bodem van de springvorm (klem het tussen de rand)en beboter de zijwand.
laag 1: doe 1½ borrelglaasje amaretto +
1½borrelglaasje water in een diep bord (dit voor
2 lagen). snel de lange vingers er 1 voor 1 door
heen halen en met de suikerlaag naar beneden
de bodem bedekken.
laag 2 boter, poedersuiker,1 zakje vanillesuiker snel
door mixen.Dan de eierdooiers ( eigeel) er 1 voor 1 door mixen gevolgd door een borrelglaasje amaretto.
Dit alles 10 min. mixen tot een stevige creme
is verkregen. Deze creme glad over de lange
vingers verdelen.
laag 3 Hetzelfde als laag 1
laag 4 Slagroom+vanillesuiker stevig kloppen.
Dit over de lange vingers verdelen.
Tot slot de geraspte reep chocolade mooi over
de taart uitstrooien.
Taart 12 uur in de koelkast laten staan.
Leg het bakpapier op de bodem van de springvorm (klem het tussen de rand)en beboter de zijwand.
laag 1: doe 1½ borrelglaasje amaretto +
1½borrelglaasje water in een diep bord (dit voor
2 lagen). snel de lange vingers er 1 voor 1 door
heen halen en met de suikerlaag naar beneden
de bodem bedekken.
laag 2 boter, poedersuiker,1 zakje vanillesuiker snel
door mixen.Dan de eierdooiers ( eigeel) er 1 voor 1 door mixen gevolgd door een borrelglaasje amaretto.
Dit alles 10 min. mixen tot een stevige creme
is verkregen. Deze creme glad over de lange
vingers verdelen.
laag 3 Hetzelfde als laag 1
laag 4 Slagroom+vanillesuiker stevig kloppen.
Dit over de lange vingers verdelen.
Tot slot de geraspte reep chocolade mooi over
de taart uitstrooien.
Taart 12 uur in de koelkast laten staan.
Mijn kookverhaal (1TRUDI 1TROMPERT)
Om makkelijk de chocolade te raspen kun je ook een molentje gebruiken waar je ook noten en kaas mee raspt. Voor je de taart aansnijdt eerst even met een onder de warme kraan gehouden mes de randen lossnijden.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
trudi zegt:
Deze taart is wel zoet, maar door de pure chocolade bovenop is de smaak goed in balans.
Verder kun je de taart wel 2 dagen bewaren,maar ik vind hem wel minder worden.
Jeannet zegt:
Harm zegt:
Heb je recept gelezen maar even een vraag over laag 2, dat is even onduidelijk. Hoeveel gram boter moet ik gebruiken, want dat staat er namelijk niet bij.
Groetjes Harm